Aισιόδοξος φαίνεται να είναι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας αναφορικά με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος σε συνέντευξη του στα Νέα κάνει λόγο για ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακόμη κι από τις κυβερνητικές προβλέψεις.
Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί πιθανή από εφέτος την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στα προ της πανδημίας επίπεδα, ενώ επισημαίνει πως ο συνδυασμός της ισχυρής ανάκαμψης με την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για τη συνέχιση της απόκτησης ελληνικών χρεογράφων από την ΕΚΤ, ακόμη και μετά από την λήξη του έκτακτου προγράμματος.
Δείχνει επίσης ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι στην επόμενη δεκαετία θα διατηρηθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης – 3,5% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο.
«Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα συμβάλουν στη μείωση του λόγου του χρέους ως προς το ΑΕΠ – το χρέος από 200% του ΑΕΠ εφέτος, θα μειωθεί στο 187% το 2022» υποστηρίζει ο κ Στουρνάρας.
Όσον αφορά τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα ο κεντρικός τραπεζίτης τα αξιολογεί ως θετικά, σημειώνοντας ότι με τα μέτρα αυτά που κατέστησαν δυνατά λόγω των αυξημένων φορολογικών εσόδων, πρόκειται να διοχευτεθούν στην οικονομία άλλα 4,4 δισ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Δείτε επίσης: Τσακίρης: «Έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται η έκδοση των πρώτων προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση ΜμΕ»
- Η κυριαρχία του Βάργκα οδηγεί την Ουγγαρία σε νίκη
- Δυναμικό μήνυμα Ανδρουλάκη για πολιτική αλλαγή και στρατηγική νίκης στο ΠΑΣΟΚ
- Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: 69,4 εκατ. ευρώ σε 84.334 δικαιούχους έως 12 Ιουνίου
- Εντυπωσιακή νίκη του Παναθηναϊκού με ηγέτη τον Χέιζ-Ντέιβις
- Συνάντηση για τη Γάζα στην Αίγυπτο το Σάββατο – Ο Νταχλάν, αντίπαλος του Αμπάς, επανέρχεται στο προσκήνιο
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

