Συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια

Συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια

Συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών δείχνουν την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας στην Ελλάδα. Σε μια σειρά συλλήψεων που καταδεικνύουν την αφοσίωση των αρχών στην προστασία των δασών, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας προχώρησαν σε έξι συνολικά συλλήψεις, τις οποίες εκτέλεσαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου 9 και 10 Αυγούστου. Οι συλλήψεις περιλάμβαναν πρόσωπα που φέρονται να προκάλεσαν πυρκαγιές κατά παράβαση της νομοθεσίας, με αρκετούς να επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα. Χθες, στην Χίο, συνελήφθη ημεδαπός για πυρκαγιά σε αγροτική έκταση και επιβλήθηκε πρόστιμο 4.125 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ένας ακόμη ημεδαπός συνελήφθη από την πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπλίου για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην Αργολίδα, ενώ στις περιοχές του δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια και στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής επιβλήθηκαν πρόστιμα και κατασχέθηκαν εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά παράβαση της νομοθεσίας. Η δράση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές αποδεικνύει τη σημασία της πρόληψης και της αποτροπής πιθανών πυρκαγιών. Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν ακόμη δύο συλλήψεις για παρόμοιες παραβάσεις στην Εύβοια.

Η παρακολούθηση των εργασιών καπνίσματος μελισσιών, που φέρουν κίνδυνο, είναι ένα σημαντικό μέτρο για την αποτροπή ενδεχόμενων πυρκαγιών, ειδικά σε ημέρες υψηλού κινδύνου. Οι εν λόγω δράσεις αποδεικνύουν τη δέσμευση των αρχών στην διασφάλιση της ασφάλειας των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play