Συλλήψεις στην επιχείρηση της Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος κατά της πορνογραφίας ανηλίκων

Συλλήψεις στην επιχείρηση της Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος κατά της πορνογραφίας ανηλίκων

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, εστιάζοντας σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Σημειώνεται ότι σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος άλλων τριών ατόμων.

Η επιχείρηση, με κωδική ονομασία «Broken chain», διεξήχθη από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2026, έπειτα από εκτενή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων. Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου που είχαν πρόσβαση και διαμοίραζαν αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κάτω των 15 ετών.

Από την έρευνα και τη συνεργασία με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες. Κατά τις έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά 43 σκληροί δίσκοι, 11 συσκευές αποθήκευσης USB και δύο φορητοί υπολογιστές. Από επιτόπιες ψηφιακές εξετάσεις σε υλικό που κατείχαν δύο από τους κατηγορούμενους, εντοπίστηκε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, οδηγώντας στη σύλληψή τους.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα εξεταστούν περαιτέρω από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Loading

Play