Σύλληψη 53χρονου για κατοχή αρχαίων και βυζαντινών αμφορέων στον Άλιμο, εν μέσω αστυνομικής έρευνας. Στη σύλληψη ενός 53χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου, στον Άλιμο. Ο συγκεκριμένος άνδρας κατηγορείται για την κατοχή και απόκρυψη αρχαιολογικών ευρημάτων υψηλής αξίας, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση δεδομένων. Οι αρχές προχώρησαν σε διακριτική παρακολούθηση του υπόπτου και διεξήγαγαν έρευνα στο όχημά του, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ενάλιοι αμφορείς, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο.
Τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στην έδρα της υπηρεσίας και εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, τα ευρήματα εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων, εξαιτίας της ιστορικής και αρχαιολογικής τους σημασίας.
Ο 53χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή και υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, καθώς και για κατοχή όπλου. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για περαιτέρω διαδικασίες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr