Συναγερμός για τις πυρκαγιές: 13 συλλήψεις σε 48 ώρες για εμπρησμούς από αμέλεια σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Συναγερμός για τις πυρκαγιές: 13 συλλήψεις σε 48 ώρες για εμπρησμούς από αμέλεια σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς 13 συλλήψεις καταγράφηκαν σε μόλις 48 ώρες για περιστατικά εμπρησμών από αμέλεια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι συλλήψεις αυτές, που έγιναν στις 15 και 16 Ιουλίου 2026, αφορούν κυρίως περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αττικής, με την Πυροσβεστική να επισημαίνει την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διήμερο, οι αρχές προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις την Τετάρτη και τέσσερις την Πέμπτη, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων σε 13. Οι περιστατικα αφορούν καύσεις υλικών, εργασίες με γεωργικά μηχανήματα, χρήση ψησταριάς και ρίψη πυροτεχνημάτων, που προκάλεσαν πυρκαγιές σε Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Αττική.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα σοβαρά περιστατικά στη Θεσσαλονίκη και στα Βίλια Αττικής, όπου οι αρχές τονίζουν ότι η αμέλεια μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Όπως αναφέρεται, το περιστατικό στο Μελιδοχώρι Ηρακλείου είναι χαρακτηριστικό, καθώς μία απλή εργασία χωρίς προσοχή μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη πυρκαγιά.

Στις συλλήψεις περιλαμβάνεται και 41χρονος που προκάλεσε φωτιά από ψησταριά στη Θέρμη, καθώς και 83χρονος στην Νέα Μαγνησία, ο οποίος προκάλεσε πυρκαγιά με τη ρίψη πυροτεχνημάτων. Οι αρχές επισημαίνουν ότι σχεδόν το 92% των συλλήψεων από την αρχή του έτους αφορά πράξεις από αμέλεια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση και πρόληψη.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα πυρασφάλειας, προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές τους και το περιβάλλον από τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών.

Loading

Play