Στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης έχει σταλεί αίμα για έλεγχο σε ότι αφορά αδενοϊό
Επί ποδός βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς μία 16χρονη εισήχθη για νοσηλεία με συμπτώματα ηπατίτιδας.
Τα συμπτώματα της κοπέλας, πυρετός και εξανθήματα, εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).
Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο σε ότι αφορά αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.
Σε ότι αφορά την κλινική της εικόνα είναι καλή.
Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο onlarissa.gr, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από covid19 τον περασμένο Ιανουάριο, εμβολιασμένη. Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα.
Συμπέρασμα, που αναμένεται να βγει από τις εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
Δείτε επίσης: ECDC: 190 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά σε όλο τον κόσμο
- Αποχώρηση της Νικαράγουας από την UNESCO λόγω βράβευσης της εφημερίδας La Prensa
- Δραματική αύξηση της βίας: 13 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν από παράνομους μεταλλωρύχους στο Περού
- Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ ζητά το Πακιστάν λόγω της αυξανόμενης έντασης με την Ινδία
- Με το βλέμμα στη Fed η Wall Street
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εκφράζει αμφιβολίες για τον σεβασμό της Ρωσίας στην επικείμενη τριήμερη εκεχειρία