Συνάντηση εργασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΚΥΠΕ στη Λευκωσία – Στόχος η ενίσχυση συνεργασίας μεταξύ των δύο πρακτορείων

Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) έθεσαν ως στόχο από κοινού ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ, Ιωσήφ Ιωσήφ και ο διευθυντής του ΚΥΠΕ, Ντίνος Φοινικαρίδης. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΚΥΠΕ στη Λευκωσία, σε συνέχεια της τελετής απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΚΥΠΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ της Τρίτης.

propoli

 

Όπως τόνισαν στις δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ μετά τη συνάντηση, τα δύο πρακτορεία αποτελούν μια πολύτιμη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη στρατηγική σχέση των δύο πρακτορείων, προανήγγειλαν σειρά κοινών δράσεων το προσεχές διάστημα, πέραν της καθημερινής ανταλλαγής ειδήσεων και δημοσιογραφικού υλικού που ήδη εφαρμόζεται.

 

«Ως ΚΥΠΕ, είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τη συνεργασία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πάντοτε θα προσπαθούμε να διευρύνουμε τους τρόπους συνεργασίας, διότι απευθυνόμαστε και οι δύο στον ευρύτερο ελληνισμό, έχουμε κοινές επιδιώξεις, κοινούς στόχους, και πιστεύω ότι με την καλή διάθεση και των δύο μερών μπορούμε να βρούμε νέα πεδία συνεργασίας και προώθησης της διμερούς συνεργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωσήφ.

 

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Περδικάρης σημείωσε πως η συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το ΚΥΠΕ «είναι πάρα πολύ σημαντική και για τα δύο μέρη, γιατί το ΚΥΠΕ αποτελεί μια πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κύπρο και αυτό ενδιαφέρει πάρα πολύ την Ελλάδα, αφορά τον ελληνισμό ευρύτερα, και πάνω σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ήδη δουλέψει και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ενισχύοντας αυτή την συνεργασία, αυτή την προσπάθεια, κοιτώντας πώς η σχέση αυτή μπορεί να γίνει καλύτερη και ακόμη πιο αποδοτική».

 

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο πρακτορείων αφορά επίσης στους τρόπους με τους οποίους μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της νέας εποχής για τη δημοσιογραφία με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading