Σύνταγμα: Νέα επεισόδια αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτή

Σύνταγμα: Νέα επεισόδια αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτή

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στο Σύνταγμα, όπου βίντεο αποκαλύπτει την κλωτσιά σε πεσμένο διαδηλωτή. Νέα περιστατικά αστυνομικής βίας έχουν αναδειχθεί στην πλατεία Συντάγματος, όπου ένα πρόσφατο βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, καταγράφει αστυνομικό να κλωτσάει στο πρόσωπο έναν νεαρό άνδρα που βρισκόταν ήδη στο έδαφος. Το επεισόδιο έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 30 Ιουλίου, κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς απεικονίζει τη βία εναντίον ενός πεσμένου διαδηλωτή, ενώ άλλοι αστυνομικοί τον περιτριγύριζαν. Ακολουθώντας το γεγονός, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ένας αστυνομικός συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε ο διαδηλωτής για το συμβάν.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε τις ευθύνες στον διαδηλωτή, υποστηρίζοντας ότι, τη συγκεκριμένη νύχτα, ομάδα ατόμων κινήθηκε επιθετικά προς υπηρεσιακό λεωφορείο τη στιγμή που οι αστυνομικοί επιβιβάζονταν σε αυτό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα άτομο από την ομάδα χτύπησε το υπηρεσιακό όχημα, με αποτέλεσμα να επενέβουν οι αστυνομικοί και να προχωρήσουν στη σύλληψή του, παρά τη σθεναρή του αντίσταση. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για απείθεια και βία κατά υπαλλήλων, ενώ αυτός υπέβαλε μήνυση κατά τριών αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον εμπλεκόμενο αστυνομικό και εξετάζεται η διαδικασία να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play