Τα λάθη του δράστη της βομβιστικής επίθεσης στη ντισκοτέκ φέρνουν αποτελέσματα στην ΕΛ.ΑΣ.

Τα λάθη του δράστη της βομβιστικής επίθεσης στη ντισκοτέκ φέρνουν αποτελέσματα στην ΕΛ.ΑΣ.

Ανακριτικές διαδικασίες για τη βομβιστική επίθεση στη ντισκοτέκ της Αθήνας και τα λάθη του δράστη. Οι αστυνομικές αρχές του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εργάζονται για την επίλυση της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στη ντισκοτέκ στο κέντρο της Αθήνας. Η έρευνα επικεντρώνεται σε υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών επιχειρήσεων που αποτυπώνουν τη διαδρομή του δράστη. Ο άνδρας, ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα, κουκούλα και χειρουργική μάσκα, τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την είσοδο της ντισκοτέκ στις 21:57, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη λίγα λεπτά αργότερα. Το γεγονός προκάλεσε ανησυχία στην γύρω περιοχή, όπου υπήρχαν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια γεμάτα κόσμο.

Η ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες έχει αποκαλύψει δύο σημαντικά λάθη του δράστη. Ειδικότερα, δεν φαίνεται να φορά γάντια, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς να αναζητούν πιθανά υπολείμματα της τσάντας που περιείχε την εκρηκτική ύλη για αποτυπώματα. Το πιο κρίσιμο λάθος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είναι ότι ο δράστης κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο ήταν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη υποβάλει αίτημα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, με σκοπό τον εντοπισμό του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου. Αυτή η κίνηση αναμένεται να βοηθήσει τις Αρχές στον προσδιορισμό των κινήσεων του δράστη και να αναζητήσουν οπτικό υλικό από περιοχές όπου δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, διευκολύνοντας την ταυτοποίησή του.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play