Τέμπη: 25 πρόσωπα καλούνται ως ύποπτοι σε ανωμοτί καταθέσεις στο ελληνικό γραφείο Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Πολλαπλές κλήσεις για ανακρίσεις σχετικά με την έρευνα της σύμβασης 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία αφορά τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, έχουν αποσταλεί από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε περισσότερους από 25 ανθρώπους.

Οι κλήσεις αφορούν άτομα που υποψιάζονται ότι έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη σύμβαση, ειδικά μέλη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών και άλλα άτομα που εμπλέκονται με την αποτυχημένη υλοποίησή της, η οποία έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

propoli

Η προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται επικεντρώνεται στο αδίκημα της ευρωαπάτης, καθώς τα εν λόγω άτομα φέρεται να προκάλεσαν ζημία ύψους εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και στο ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω πράξεων και παραλείψεων. Το πρόσφατο σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα απευθύνθηκε πρόσφατα προς τη Βουλή.

Η ελληνική Ευρωπαϊκή Εισαγγελία φέρεται να έχει εντοπίσει πιθανές ευθύνες δύο πρώην υπουργών, των Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Δείτε επίσης: Hellenic Train: Τα δρομολόγια που ενεργοποιούνται ξανά από την Παρασκευή 7 Ιουλίου

Loading