ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη: Ανακοίνωση των συγγενών μετά τον εντοπισμό οστού επιβάτη – «Τα εγκλήματα συνεχίστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος συγγενών θυμάτων Τεμπών, μετά τον εντοπισμό οστού επιβάτη σε χωράφι μακριά από τον τόπο της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το έγκλημα συνεχίστηκε και μετά τη σύγκρουση των τρένων, με τη συγκάλυψη των αιτιών της έκρηξης και της φωτιάς. Παράλληλα, οι συγγενείς κάνουν λόγο για «μηδενικό σεβασμό στους δολοφονημένους», υπογραμμίζοντας ότι μεταφέρθηκαν μέλη των θυμάτων, μαζί με το μολυσμένο χώμα.

propoli

Αναλυτικά:

«15 μήνες μετά το έγκλημα, σ’ ένα ιδιωτικό χωράφι μακριά από το χώρο του εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε άλλο ένα οστό επιβάτη του εγκλήματος των Τεμπών. Για άλλη μια φορά υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων: η συγκάλυψη των αιτίων της έκρηξης και της φωτιάς και η πρωτοφανής ασέβεια στους νεκρούς. Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους και παντελής αδιαφορία για το δράμα των ζωντανών συγγενών – γονιών, αδερφών, συντρόφων που μέσα στο πένθος τους γνωρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν την οδύνη της δεύτερης ταφής. Κάποιοι, που κατονομάζονται στις μηνύσεις που καταθέσανε οι συγγενείς, μεταφέρανε μέλη των νεκρών μας, μαζί με το μολυσμένο με τους εύφλεκτους διαλύτες χώμα, και τα σκόρπισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Γι’ αυτούς ήταν ασήμαντα μπροστά στον ιδιοτελή σκοπό τους. Πόσα ακόμη πρόκειται να βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν; Και πόσα να είναι αυτά που δεν θα βρεθούν ποτέ;».

Δείτε επίσης: Κρήτη: Ντοκουμέντο από τη ώρα που η 17χρονη Νικολέτα περπατά προς τη γέφυρα του ΒΟΑΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading