Τέμπη: Νέοι από εννέα χώρες ενώνουν δυνάμεις για δικαιοσύνη με μαύρους χαρταετούς

Τέμπη: Νέοι από εννέα χώρες ενώνουν δυνάμεις για δικαιοσύνη με μαύρους χαρταετούς

29 νέοι από 9 χώρες φροντίζουν ελιές στα Τέμπη για τις 57 ζωές που χάθηκαν στην τραγωδία, στέλνοντας μήνυμα μνήμης και αλληλεγγύης. Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί 29 νέοι από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι ήρθαν για να περιποιηθούν τις 57 ελιές που έχουν φυτευτεί στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης καταστροφής. Αυτή η πρωτοβουλία θα κορυφωθεί το μεσημέρι με την επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, παρουσία τοπικών φορέων, συλλόγων και σχολείων. Οι συμμετέχοντες φιλοξενούνται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και συμμετέχουν ενεργά στις κοινωνικές δράσεις της περιοχής. Προερχόμενοι από χώρες όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Πολωνία και η Ελλάδα, αποφάσισαν να επισκεφθούν οργανωμένα τον τόπο της τραγωδίας, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και μνήμης πέρα από σύνορα.

Επιπλέον, κρέμασαν μαύρους χαρταετούς και πανό με το σύνθημα δικαίωση σε κάθε γλώσσα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για σεβασμό και μνήμη των θυμάτων. Η φροντίδα των 57 ελαιόδεντρων, που συμβολίζουν τις 57 αθώες ψυχές που χάθηκαν, εκφράζει μια πράξη σεβασμού και υπευθυνότητας προς την τοπική κοινωνία, που συνεχώς ζητά δικαίωση.

Στο σημείο βρέθηκαν και συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης. Αναμένοντας τη δίκη σε λίγες ημέρες, τόνισαν τη σημασία της συμπαράστασης του κόσμου. Η μία από τις συγγενείς ανέφερε: “Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Η εικόνα δεν φεύγει, όσο και να προσπαθούμε.”

Βίντεο:

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play