Τελικός Conference League: Δρακόντεια μέτρα ενόψει Τετάρτης – Διαπιστεύσεις, drones και επιστράτευση νοσοκομείων

Οι τελευταίες προετοιμασίες γίνονται από την αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές για τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League την Τετάρτη το βράδυ (29/5) στην OPAP Arena.

Ξημερώματα προς Δευτέρα (27.05.24) το «Αγία Σοφία» ενόψει του τελικού του Conference League ελέγχθηκε από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, από κλιμάκια των ΤΕΕΜ με συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η περίμετρος ασφαλείας που έχει στηθεί και έχει ελεγχθεί.

propoli

Παράλληλα, οι αρχές «τσέκαραν» τις εξόδους κινδύνου και τις ασφάλισαν, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και διάφορες δοκιμές στο γήπεδο για την λειτουργία του παρουσία των αστυνομικών.

Ο Δήμος, από την πλευρά του, ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων και οι αστυνομικές αρχές τα έγγραφα στους κατοίκους της περιοχής. 

Το άλσος, επίσης, ελέγχθηκε εξονυχιστικά και φυλάσσεται μόνιμα πλέον από αστυνομικούς των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας, την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, στο γήπεδο, σε κάθε θύρα και κάθε κερκίδα  θα βρίσκονται 120 εθελοντές διασώστες, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, έτσι ώστε ακόμα και αν πέσει κάτι μέσα στο γήπεδο, όπως για παράδειγμα κροτίδες, να υπάρχει η δυνατότητα να επέμβουν άμεσα για να το απομακρύνουν επιτόπου, γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ, εναέρια μέσα τα οποία θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο και σε μεγαλύτερη ακτίνα από το γήπεδο, έχουν ολοκληρώσει την κατόπτευση του γηπέδου και έχει αποφασιστεί που θα μπουν τα antidrones.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη και «επιστράτευση» νοσοκομείων, σε περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά ασθενών μαζικά.

Σε ό,τι αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοινώνουν από σήμερα, Δευτέρα (27.05.24) από τι ώρα δεν θα είναι ανοιχτοί οι σταθμοί για τον κόσμο και οποιαδήποτε τροποποίηση θα υπάρχει, ενώ στα λεωφορεία και στα τρένα δεν θα επιβιβάζεται κανείς χωρίς εισιτήριο και ταυτότητα.

Φυσικά, όλοι οι φίλαθλοι θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο θα φτάσουν στο γήπεδο, ενώ θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος σε όλα τα σημεία πριν μπει κάποιος εντός του γηπέδου.

Οι εντολές που έχει λάβει το σύνολο των αστυνομικών που θα καλύψουν τα μέτρα, ανάλογα φυσικά με το σημείο στο οποίο έχουν οριστεί, είναι σαφείς όπως και οι αναλυτικές οδηγίες ενεργειών, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και θερμά επεισόδια.

Δείτε επίσης: Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα σχολικά γεύματα

Loading