Τέσσερα παιδιά νεκρά σε ναυάγιο μεταναστών στη Λέσβο

Συνολικά περισυνελέγησαν 22 άτομα.

Ναυάγιο που έγινε στις 6 τα ξημερώματα, σε τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου με αποτέλεσμα τέσσερα μικρά παιδιά να χάνουν άδικα τη ζωή τους.

propoli

Με αφορμή το νέο τραγικό ναυάγιο με μετανάστες, πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν ότι η λέμβος στην οποία επέβαιναν εντοπίστηκε έγκαιρα εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων από το Λιμενικό Σώμα και άμεσα ειδοποιήθηκε η τουρκική Ακτοφυλακή η οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε.

Οι μετανάστες, στη θέα του πλωτού του Λιμενικού Σώματος έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας και διάσωσης εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Συνολικά, περισυνελέγησαν 22 άτομα. Τέσσερα εξ αυτών χωρίς αισθήσεις. Σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους πρόκειται για 1 αγόρι 7-8 ετών, 3 κορίτσια (14 χρόνων, 8 χρόνων και 11 μηνών).

Με αφορμή το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα σε Λέσβο και Σάμο, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Σάμου εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα στη διάρκεια περιπολίας, τριάντα επτά (37) άτομα. Ακολούθησε διαδικασία έρευνας και διάσωσης. Δύο εξ’ αυτών, μια γυναίκα και ένα μωρό, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγινε και στους δύο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με αποτέλεσμα το μωρό να σωθεί, δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα κατέληξε.

Σε άλλο περιστατικό, στις 6 τα ξημερώματα, σε Τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε είκοσι δύο (22) άτομα. Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν, τα τέσσερα εξ’ αυτών κατέληξαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια , 8 ετών και 14 ετών και ένα αγόρι 8 ετών.

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι όντως συγκλονιστικές.

Ένα μωρό σώθηκε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Δυστυχώς ένα άλλο μωρό, τρία παιδιά και μία γυναίκα δεν τα κατάφεραν.

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας.

Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.

Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη».

Δείτε επίσης: Αττική: Πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα στον Ασπρόπυργο

Loading