Συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ παραχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας για τα επεισόδια στο ΕΠΑ.Λ της Σταυρούπολης.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι το 70% της εγκληματικότητας είναι στην Αττική αλλά στο λεκανοπέδιο υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.
Για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ανέφερε, «πως κανένα είδος βίας δεν είναι ανεκτό, ενώ επισήμανε, πως μια οργανωμένη Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις αποτελεσματικά». Σημείωσε, μάλιστα, πως «η ΕΛ.ΑΣ αντέδρασε έγκαιρα στα επεισόδια.»
Επίσης, ο κ.Θεοδωρικάκος επισήμανε, πως «δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή», ενώ επισήμανε, πως «είναι ολοφάνερο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία όσοι προέβησαν στις βίαιες αυτές πράξεις προέρχονται από αυτό τον χώρο. Η Αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολότοφ από ακροδεξιούς μαθητές», σημείωσε,.
Δείτε επίσης: Φωτιές στην Ελλάδα: Πυρκαγιά στον Μαραθώνα
- Ζούμε περισσότερο αλλά με λιγότερη υγεία: Οι αποκαλύψεις των νέων ερευνών
- Επίθεση Χούθι σε σαουδαραβικό δεξαμενόπλοιο στην Ερυθρά Θάλασσα: Πυρκαγιά και αναστάτωση
- Γιορτή σήμερα 23 Ιουλίου: Ποιοι Άγιοι γιορτάζουν;
- Ανακαλύψτε τα Do’s και Don’ts των ζωδίων σήμερα για μια επιτυχημένη ημέρα
- Εκρήξεις στο Ιράν: Νέες επιθέσεις από τις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
