Θεσσαλία: Ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες σε περιοχές Καρδίτσας και Τρικάλων

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών στη φυτική και τη ζωική παραγωγή σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας και κυρίως της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Ο λόγος για καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών, βιομηχανικής τομάτας και πιπεριάς, πεπονιών και καρπουζιών, όπως και για θερμοκηπιακές και σταβλικές εγκαταστάσεις.

propoli

Οι παραγωγοί βυθίστηκαν στην απόγνωση και ζητούν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις και οι καταγραφές στο σύνολο των ζημιών στις καλλιέργειες των χωριών που επλήγησαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, στο Δήμο Σοφάδων η αυτοψία ειδικού κλιμακίου έφερε στην επιφάνεια την έκταση και το μέγεθος της καταστροφής, ενώ σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και στο 100%.

Σημαντικές φθορές μέχρι και ολοκληρωτική καταστροφή καταγράφονται στο Καρποχώρι, στην Αγία Παρασκευή, στην ‘Αμπελο, στο Δασοχώρι, στο Μελισσοχώρι, στους Σοφάδες και στο Λουτρό, ενώ στην ΤΚ Καρποχωρίου ζημιές υπήρξαν περίπου στο 85% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Τέλος, μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση προκλήθηκαν και σε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με τις φθορές να αφορούν σε βαμβάκι, καλαμπόκι, τριφύλλια, μποστανοειδή, ζαρζαβατικά αλλά και θερμοκήπια.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης προς εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου: “Σταθερά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, τα ζητήματα του οικουμενικού ελληνισμού” (pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading