Θεσσαλονίκη: 21 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή για την 60χρονη που κρατούσε 16 σκυλιά σε σπίτι – τρώγλη

Η ίδια υποστήριξε ότι έχει αδυναμία στα σκυλιά

Σε 21 μήνες φυλάκιση με τρία χρόνια αναστολή έχει καταδικαστεί η 60χρονη που συνελήφθη για κράτηση 16 σκυλιών σε ένα σπίτι τρώγλη στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τη γυναίκα αυτή, που είχε συλληφθεί ύστερα από καταγγελίες ότι κρατούσε 16 σκυλιά, κάτω από άθλιες συνθήκες, στο διαμέρισμά της, στην περιοχή της Τούμπας.

Η απόφαση που έχει λάβει το δικαστήριο είναι να εξακολουθήσει να ισχύει η αφαίρεση των ζώων από την κατοχή της, και το ποια θα είναι η τύχη τους θα το αποφασίσει η εισαγγελική Αρχή.

Προς το παρόν φιλοξενούνται στην αρμόδια δημοτική δομή.

Οι δικαστές έκριναν ότι είναι ένοχη με την κατηγορία που τη βαραίνει να είναι η παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων και παράβαση του υγειονομικού κανονισμού. Παράλληλα την αθώωσαν λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία της εκτροφής και φύλαξης ζώων συντροφιάς με εμπορική μορφή.

Η ίδια στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι τα σκυλιά είναι «η αδυναμία, το χόμπι μου» και πως της αρέσει να τα φροντίζει. «Το μόνο που θέλω είναι τα παιδιά μου πίσω, σας παρακαλώ», είπε απευθυνόμενη στο δικαστήριο.

Aliri

Συμπλήρωσε επίσης ότι εδώ και λίγο διάστημα «έχασε τη βοήθειά της» και αντιμετωπίζει «προβλήματα υγείας», ενώ σύμφωνα με τα λέγόμενά της ο λόγος της καταγγελίας είναι μια «αντιδικία με ενοικιαστή» της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Προηγουμένως, αστυνομικός περιγράφοντας τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων, μίλησε για «τρομερή δυσοσμία» και «ρυπαρό περιβάλλον». «Εξαιτίας της βρωμιάς τα σκυλιά από λευκά που είναι έγιναν καφέ» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: 16χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 27χρονο τράπερ – «Δεν είμαι βιαστής» απάντησε ο ίδιος

Loading