Θεσσαλονίκη: Απεβίωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης

Θεσσαλονίκη: Απεβίωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης

Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα για την απώλεια του καθηγητή Χρυσόστομου Σταμούλη από το ΑΠΘ. Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε ηλικία 61 ετών ο Χρυσόστομος Σταμούλης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκαλώντας σοκ και θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Χρυσόστομος Σταμούλης είχε διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ από το 2011 έως το 2015. Επίσης, υπηρέτησε ως Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής από το 2021 έως το 2024.

Γεννημένος και σπουδαγμένος σε σημαντικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων αυτά της Θεσσαλονίκης, του Βελιγραδίου και του Durham της Αγγλίας, διακρίθηκε για το πλούσιο επιστημονικό του έργο, το οποίο περιλαμβάνει πολλές μελέτες και βιβλία που έχουν δημοσιευτεί σε πολλές γλώσσες. Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας, δίδαξε σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της θεολογικής σκέψης.

Το έργο του Χρυσόστομου Σταμούλη περιλαμβάνει βιβλία που αναφέρονται σε ζητήματα του ορθόδοξου δόγματος και του πολιτισμού, καθώς και τη συμμετοχή του σε πολλές επιτροπές και συμβούλια που προάγουν τη θεολογική εκπαίδευση. Ήταν γνωστός και για τις μουσικές του σπουδές, ενώ διηύθυνε χορωδίες και ορχήστρες.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του, ο Χρυσόστομος Σταμούλης είχε αναφέρει τη σημασία της εκπαίδευσης του πολίτη με δημοκρατικό φρόνημα, προσδιορίζοντας τη Θεολογική Σχολή ως φορέα μιας κοινωνίας χωρίς φονταμενταλισμούς και εντάσεις.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play