Θεσσαλονίκη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς στην παλιά παραλία

Θεσσαλονίκη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς στην παλιά παραλία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς που για πέμπτη ημέρα έχουν δεμένα τα σκάφη τους στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας έκλεισε μετά από συνεννόηση με τους εμπόρους.

Χθες το βράδυ οι αλιείς απέκλεισαν την Ιχθυόσκαλα στη Νέα Μηχανιώνα, ώστε να μην περάσει κανένας έμπορος εισαγόμενα ψάρια, την ώρα που οι ίδιοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του κλάδου τους, με βασικότερο αίτημα την επιδότηση στο ναυτιλιακό πετρέλαιο.

Η εικόνα στην Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας σήμερα το πρωί είναι εντελώς διαφορετική, αφού αντί για εκατοντάδες παλέτες με ψάρια δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

Η ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας έκλεισε κατόπιν συνεννόησης με τους εμπόρους, οι οποίοι είναι στο πλευρό μας και είναι προς τιμήν τους, όμως ένας-δύο από αυτούς αθέτησαν το λόγο τους και έφεραν τούρκικα ψάρια. Ήρθαν να πουλήσουν στον ελληνικό λαό τούρκικα ψάρια, ενώ όλη η αλιεία είναι σταματημένη στην Ελλάδα. Είναι ανήθικο και δεν θα το επιτρέψουμε, δήλωσε ο Ιωάννης Μαρίτσας, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Σκαφών Μέσης Αλιείας.

Η ιχθυόσκαλα θα παραμείνει κλειστή επ’ αόριστον, όπως λένε οι επαγγελματίες. «Να ξέρει ο κόσμος ότι θα φάει κατεψυγμένα ή αγνώστου προελεύσεως», τόνισε ο κύριος Μαρίτσας.

Loading

Play