Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στην δοξολογία των Φώτων

Σε εξέλιξη είναι η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη συνέχεια θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο ύψος της οδού Αγιάς Σοφίας, στη Λεωφόρο Νίκης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

propoli

Αυξημένη ήταν η διέλευση πιστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την δοξολογία των Θεοφανείων.

Εντός του ιερού ναού, οι παρεβρισκόμενοι φορούσαν μάσκες, ωστόσο οι αποστάσεις δεν τηρούνταν στο ακέραιο δεδομένου ότι ο ναός γέμισε από κόσμο μετά τις 10:00. Παράλληλα, κατά την είσοδο των πιστών στον ναό δε γίνεται έλεγχος, όπως προβλέπεται.

Εμφανώς κουρασμένος από το γήρας εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκφώνησε το ευαγγέλιο καθήμενος στην ιερά πύλη του ναού.

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έχουν φτάσει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  η Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής της ΝΔ, ο Δημήτρης Κούβελας, βουλευτής της ΝΔ, ο Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Παρών είναι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες:

Aliri

Δείτε επίσης: Σαν σήμερα γιορτάζαμε – Η συγκινητική ανάρτηση για την Φώφη Γεννηματά

Loading