Συνελήφθη 34χρονος καταζητούμενος από τη Γερμανία για ληστεία που είχε σοβαρές συνέπειες. Καταζητούμενος από τις γερμανικές διωκτικές αρχές για την εμπλοκή του σε ληστεία που οδήγησε σε θάνατο, συνελήφθη χθες, Τρίτη 27 Μαΐου, το βράδυ, στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Ο 34χρονος υπήκοος Βόρειας Μακεδονίας είχε καταστεί στόχος ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και φαίνεται να εισερχόταν στο ελληνικό έδαφος μέσω του συγκεκριμένου συνοριακού σταθμού.
Το έγκλημα διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε μικρή πόλη της Έσσης, με θύμα έναν 81χρονο άντρα. Σύμφωνα με τα έγγραφα των γερμανικών αρχών, ο 34χρονος είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους μαζί με άλλους ομοεθνείς του. Το ηλικιωμένο θύμα μίσθωνε δωμάτια, και οι δράστες, όπως αναφέρουν τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα, τού επιτέθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου, δένοντάς τον και φιμώντας τον, προτού κλέψουν χρηματικά ποσά από το σπίτι του. Ο 81χρονος άντρας βρήκε ασφυκτικό θάνατο.
Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, όπου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη Γερμανία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr