Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη πρώην δημοτικός υπάλληλος για απάτες – Έταζε δουλειά σε ανέργους

Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, που είχε καταδικαστεί τελεσίδικα σε πενταετή κάθειρξη για απάτες.

Ο λόγος για έναν 70χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, έταζε δουλειά σε άνεργους μέσω υποτιθέμενης προκήρυξης του δήμου, όπου εργαζόταν ο ίδιος.

propoli

Με το παραπάνω πρόσχημα φέρεται να εισέπραττε χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματά του για τη δήθεν συγκέντρωση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και πιστοποιητικών.

Πέρα από αυτό, κατά την ίδια απόφαση, έπειθε τα θύματά του σε σύναψη δανείου με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, αποσπώντας τα χρήματα του δανείου.

Όπως περιγράφεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, από την παράνομη δραστηριότητά του ο πρώην υπάλληλος του δήμου Παύλου Μελά απέσπασε σχεδόν 48.000 από συνολικά 13 θύματα.

Κατόπιν έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 70χρονος φυγόποινος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας και οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκτισης της ποινής του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ στον 48χρονο που διέταξε τη δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου Σαλόνικ και της φίλης του

 

Loading