Θεσσαλονίκη: Το Ιπποκράτειο αποκτά πνευμονολογική κλινική

Έτοιμη η πρώτη  πνευμονολογική κλινική στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης – Θα εξυπηρετεί ασθενείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα 

Έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν ο πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης καθώς επίσης και η διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης , ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και στελέχωση της πρώτης πνευμονολογικής κλινικής στο κέντρο της πόλης.

propoli

Σύμφωνα με τον κ. Τιτόπουλο «πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών που επιτέλους υλοποιείται. Μέχρι τώρα υπήρχαν δύο Κλινικές. Μία στο νοσοκομείο Παπανικολάου και μία στο Παπαγεωργίου. Μεταπολεμικά εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ποτέ πνευμονολογική κλινική. Είναι η πρώτη και το θεωρώ τεράστια επιτυχία, πρώτα για τους ασθενείς που στοιβάζονταν στις παθολογικές ακόμη και με επείγοντα περιστατικά όπως αιμοπτύσεις ή κρίσεις άσθματος και περίμενουν υπομονετικά να μεταφερθούν την επομένη».

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αποτελεί πλέον το πρώτο νοσοκομείο του ΕΣΥ της 4ης ΥΠΕ, εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα λειτουργεί εξειδικευμένο Πνευμονολογικό Τμήμα, συμβάλλοντας σημαντικά στην υποστήριξη ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και πνευμονοπαθειών.

 

Δείτε επίσης: Γραφεία τελετών για έλλειψη ψυκτικών θαλάμων: «Πώς μπορεί να υπάρξει πολιτισμός, όταν δε σεβόμαστε τους ίδιους τους νεκρούς;» (pics) 

Loading