Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο για τον θάνατο του Χρήστου Κυρίτση

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο για τον θάνατο του Χρήστου Κυρίτση

Θάνατος του δημοσιογράφου Χρήστου Κυρίτση στα 90 του χρόνια. Συλλυπητήρια από την ΕΣΗΕΑ. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Κυρίτσης απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών, προκαλώντας βαθιά θλίψη στον κόσμο της δημοσιογραφίας. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ επιβεβαίωσε την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου, υπογραμμίζοντας την πολυάριθμη και πολύτιμη συνεισφορά του στον κλάδο. Γεννημένος το 1935 στην Αθήνα και με καταγωγή από το Σέλτσι Αργυροκάστρου, ο Χρήστος Κυρίτσης είχε μια μακρά και αξιόλογη πορεία στη δημοσιογραφία.

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέπτυξε παράλληλα τη δικηγορική του σταδιοδρομία με τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε το 1961 στην εφημερίδα Καθημερινή και εργάστηκε σε πολλές άλλες, καλύπτοντας σημαντικές πολιτικές δίκες και κρατώντας πάντα ψηλά τον πήχη της δημοσιογραφίας.

Η ενεργή του συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του κλάδου υπήρξε εξίσου αξιόλογη, με θητείες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και την εκλογή του ως Β’ Αντιπρόεδρος, όπου έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων. Ο Χρήστος Κυρίτσης ήταν ένας άνθρωπος με ήθος, βαθιά θρησκευόμενος, που αντλούσε τη δύναμή του από τη χριστιανική διδασκαλία και βοήθησε όσους τον είχαν ανάγκη, χωρίς να το διαφημίζει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον δημοσιογράφο, τον φίλο και τον συνοδοιπόρο στους δίκαιους αγώνες. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου, στις 14:00, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play