Θρίλερ με τον θάνατο των κοριτσιών στην Πάτρα – Πιθανή η εκταφή τους

Δεν αποκλείεται να καταθέσουν και οι γονείς

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο θέμα θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ούτε οι ιατροδικαστές ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος ήταν ο ακριβής λόγος για τον οποίο έφυγαν από τη ζωή τα τρία κοριτσάκια. Να αναφερθεί πως ενώ είχαν διαφορετικό ιστορικό, κατέληξαν να έχουν παρόμοια κλινική εικόνα.

propoli

Η υπόθεση ερευνάται από το τμήμα ανθρωποκτονιών

Αυτό που θέλουν πάση θυσία να γίνει και το έχουν θέσει ως κύριο μέλημα οι άνθρωποι του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι να ερευνηθούν οι ιατρικοί φάκελοι, ενώ αναμένεται να καταθέσουν τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων στα οποία βρέθηκαν τα κοριτσάκια. Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς που θα καταθέσουν κριθεί ότι έχει παίξει ρόλο στον θάνατο των κοριτσιών, τότε θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας της Πάτρας για περαιτέρω ενέργειες. Δεν αποκλείεται βέβαια να χρειαστεί να καταθέσουν και οι γονείς.

Δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και για τους τρεις θανάτους και θα τις μελετήσουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών πριν καλέσουν για εξέταση και τους γονείς.

«Κλειδί» στην υπόθεση τα τοξικολογικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιατροδικαστών Γρηγόρη Λέων, αυτό που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση είναι η ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών εξετάσεων από τις οποίες θα φανεί και για ποιο λόγο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή η 9χρονη Τζωρζίνα η οποία ήταν το τελευταίο παιδί που πέθανε. Επίσης η ιατρική κοινότητα ψάχνει απαντήσεις, αφού οι ιατροδικαστές τονίζουν πως δεν είναι και τόσο…σίγουροι για το αν τα παθολογικά αίτια ήταν αρκετά για να επιφέρουν τον θάνατο. Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι τόσα πολλά, που δεν αποκλείεται να υπάρξει και εκταφή των κοριτσιών έτσι ώστε να δοθεί λύση στο μυστήριο.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος ενός νέου ατόμου πρέπει να ερευνάται ενδελεχώς. Αυτό σημαίνει νεκροψία-νεκροτομή, ιστολογικές, τοξικολογικές αλλά και άλλες ειδικότερες γενετικές. Μετά το πέρας όλων αυτών των εξετάσεων θα υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία θανάτου καθώς και κατά πόσο οι θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους» αναφέρει ο Ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Είναι ένα άλυτο μυστήριο για εμάς ,το πώς τρία διαφορετικά παιδιά, με διαφορετικό ιστορικό, κατέληξαν περίπου με την ίδια κλινική εικόνα. Είναι θετικό ότι θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Αναμένεται να δώσουν απαντήσεις, οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να φωτίσουν την υπόθεση» τονίζει η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Γιατί κινήθηκε η Εισαγγελία

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να γίνουν γνωστά τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 6 μηνών Ίριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το σχόλιο της ίδιας εισαγγελικής πηγής.

Τι δηλώνουν οι γονείς

Σε κοινή δήλωση μέσω δικηγόρου προχώρησαν οι γονείς των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους.

Στην δήλωση, ο δικηγόρος Δημήτρης Καράμπελας μιλά για τα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας, σημειώνοντας πως με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι γονείς πληροφορήθηκαν την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για να διαλευκανθούν πλήρως.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν» αναφέρει ο κ. Καράμπελας και συνεχίζει: «Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδιαανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση».

Δείτε επίσης: Στα χέρια του τμήματος Ανθρωποκτονιών η δικογραφία της υπόθεσης θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα

Loading