Θύμα χάκερ η Βουλή των Ελλήνων – Παραβιάστηκαν 60 λογαριασμοί e-mails

Διακόπηκε άμεσα η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους

Στο στόχαστρο χάκερς βρέθηκε η Βουλή των Ελλήνων, με αποτέλεσμα να παραβιαστούν περίπου 60 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε χθες το μεσημέρι, όταν η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP.

Η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, «έκλεισε» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα με στόχο να αποτρέψει την εισβολή και σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Δείτε επίσης: ΕΜΠ: Γυαλιά καρφιά το Κτίριο Διοίκησης – Άγνωστοι πέταξαν μπογιές, τρικάκια και έσπασαν τζάμια

Loading