Θύματα των αρνητών γονέων τους 34 παιδιά στη Λάρισα – Τα κρατούν μακριά από το σχολείο λόγω των υγειονομικών μέτρων

Πρόκειται για 24 παιδιά που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 10 στη Δευτεροβάθμια 

Θύματα των γονέων τους, που είναι αρνητές της πανδημίας και των εμβολίων, ;έχουν πέσει 34 παιδιά στη Θεσσαλία, που δεν φοιτούν στο σχολείο με διάφορες δικαιολογίες.

propoli

24 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και 10 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στερούνται την εκπαίδευσή τους εξαιτίας της άρνησης των δικών τους να τα στείλουν στο σχολείο. Πολλά παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη χρονιά, αν εξακολουθήσουν να κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαποστόλου ανέφερε ότι «24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο.

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας».

Το υπουργείο Παιδείας, συμπλήρωσε πως, έχει κάνει καταγραφή των μαθητών που δεν βρίσκονται γι’ αυτόν τον λόγο στο σχολείο, με τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να μεταπείσουν τους γονείς με κύριο όπλο τον διάλογο. Ωστόσο, ο κ. Παπαποστόλου προειδοποίησε ότι όσοι μαθητές συνεχίζουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπαποστόλου ζήτησε την πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών για να σχηματιστούν τμήματα με λιγότερους από 25 μαθητές, θέτοντας ζήτημα υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Προειδοποιεί το υπουργείο Παιδείας: Θα παρέμβει η δικαιοσύνη

Από την πλευρά του, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε ότι όταν δεν τηρείται το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, το οποίο περιλαμβάνει τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, τα παιδιά που απουσιάζουν χρεώνονται αδικαιολόγητες απουσίες.

Με βάση το κανονιστικό πλαίσιο, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς πως είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και αν εξακολουθούν να παραβαίνουν τον νόμο, τότε θα επεμβαίνει η δικαιοσύνη. Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπ. Δικαιοσύνης, σκοπεύουν να αλλάξουν το ισχύον νομικό πλαίσιο, ώστε να έχουν ποινική ευθύνης όσοι δεν τηρούν την κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, «η αντίδραση κατά των μέτρων προστασίας μειώνεται, μετά από τις παρεμβάσεις των διευθυντών των σχολείων. Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανείς να την στερείται. Όπου το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με παιδαγωγικούς τρόπους, θα παρέμβει η Δικαιοσύνη».

Ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε ότι η διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία είναι πολύ μικρή, ήτοι μόλις 8 σε περίπου 80.000 τμήματα. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί κατά 84% και μαζί με τους νοσήσαντες, το ποσοστό ανοσίας ξεπερνά το 90%. Το εμβόλιο του κορωνοϊού έχει κάνει το 44% των μαθητών 14-17 ετών.

Δείτε επίσης: Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη σήμερα με ρεκόρ νέων κρουσμάτων – Πως τα πήγε η Κεντρική Μακεδονία

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading