Τι απαντά ο δήμαρχος Περάματος για το ότι κατέβρεξε με μάνικα αντικείμενα Ρομά οικογένειας – «Δεν μπορούν να εγκαθίστανται όπου θέλουν»

Σε βίντεο στα social media που ανάρτησε ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος, φαίνεται ο ίδιος να διαπληκτίζεται με γυναίκα Ρομά και να καταβρέχει τα πράγματα της οικογένειάς της με την υδροφόρα του Δήμου

Διευκρινίσεις μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος να καταβρέχει με μάνικα υψηλής πίεσης παλιοσίδερα και άλλα αντικείμενα των Ρομά, με σκοπό να τους απομακρύνει από την περιοχή του, δίνει ο ίδιος με ανακοίνωσή του. Άλλωστε από τον ίδιο διέρρευσε στα social media και το βιντεοσκοπημένο υλικό, που συνοδευόταν από το σχόλιο: Σε βίντεο στα social media που ανάρτησε χθες ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος, φαίνεται ο ίδιος να διαπληκτίζεται με γυναίκα Ρομά και να καταβρέχει τα πράγματα της οικογένειας της με την υδροφόρα του Δήμου

propoli

Όπως τονίζεται: «Σε αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε πως ο Δήμος Περάματος, η δημοτική αρχή και όλος ο Περαματιώτικος λαός, η πλειοψηφία του οποίου είναι εργάτες και πρόσφυγες, αγκαλιάσαμε και φιλοξενούμε νόμιμα εγκατεστημένους Ρομά, σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, εντός των ορίων του Δήμου μας.

Στις οικογένειες αυτές, με τη συνεργασία και μέριμνα της Κοινωνικής μας υπηρεσίας, παρέχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα στέγασης και έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό μας παντοπωλείο.

Επίσης στην πόλη μας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι εγκατεστημένο hot spot 2500 προσφύγων, οι οποίοι ήρθαν χωρίς ένα ρούχο και όλοι τους αγκαλιάσαμε, τους στηρίξαμε και ο Δήμος Περάματος έχει άριστη συνεργασία μαζί τους και τους παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και κάθε ανθρώπινη βοήθεια.

Από την Ιανουάριο που παραλάβαμε την διοίκηση του Δήμου βρήκαμε ήδη εγκατεστημένους μια ομάδα Ρομά στο πρώην Ιατρικό Κέντρο Πρώτων Βοηθειών που στόχο έχουμε να στελεχώσουμε και να επαναλειτουργήσουμε για την παροχή πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Οι Ρομά που, παράνομα έμεναν μέσα, είχαν καταστρέψει τα πάντα λειτουργώντας ως τουαλέτα το ίδιο το κτίριο και όλη τη γύρω περιοχή και προκαλώντας μια υγειονομική βόμβα.

Παράλληλα είχαμε καταγγελίες για κλοπές και παραβατική συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας σε πλατείες, επιχειρήσεις, καφετέριες ακόμα και στο τοπικό λεωφορείο Άνω Περάματος. Τέσσερις φορές κλάπηκαν 250 μέτρα καλώδια και χαλκός από το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Γ. Κασσιμάτης» και το δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Αλλεπάλληλες είναι οι επιστολές του δημάρχου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αλλεπάλληλες συσκέψεις με στρατηγούς της αστυνομίας στο δημαρχείο Περάματος. Αλλεπάλληλες και οι επαφές του δημάρχου με τους Ρομά εγκατεστημένους στο κτίριο του Ιατρικού Κέντρου, παρουσία κοινωνικών λειτουργών του δήμου που, δυστυχώς έπεσαν στο κενό. Τελικά η μόνη λύση ήταν να χτίσουμε και να αχρηστεύσουμε το κτίριο αφού πρώτα τα συνεργεία καθαριότητας το απολύμαναν.

Οι ίδιοι, μόνοι τους και αυθαίρετα, μετεγκαταστάθηκαν σε καταυλισμό που έστησαν σε υπαίθριο χώρο της πόλης, μπροστά στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Αλλεπάλληλες πάλι οι προσπάθειες του δημάρχου με τον ιερέα, αν και δεν είναι δημότες Περάματος, να σιτίζονται από τα γεύματα αγάπης.

Όλες οι προσπάθειες όμως έπεσαν πάλι στο κενό. Ακολούθησαν καταγγελίες δημοτών για παραβατική και οχλούσα συμπεριφορά. Επειδή η υγειονομική βόμβα δεκάδων ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν ως τουαλέτα δημόσια πλατεία, έφτασε στο απροχώρητο, τότε λοιπόν ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη να καθαρίσω την πλατεία από τα αποτελέσματα της υγειονομικής επιδείνωσης της περιοχής.

Η ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας τόσο σε επίπεδο προστασίας του πολίτη όσο και σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας αδύναμων κοινωνικών ομάδων είναι μεγάλη. Η ευθύνη της δημοτικής αρχής Περάματος για το ίδιο θέμα ξεκινάει και τελειώνει στους δημότες Περάματος, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Και καταλήγει ο κ. Λαγουδάκος: «Ως δημοτική αρχή επαναλαμβάνουμε την ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου όπως και σε όλους τους βουλευτές της Β’ Πειραιά να έρθουν εδώ και να τους ενημερώσουμε για όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας και να έχουμε την στήριξή τους στις διεκδικήσεις μας, μεταξύ άλλων, για: Την άμεση ανάγκη να στελεχωθεί με γιατρούς το κτίριο του Ιατρικού Κέντρου ώστε να προστατευτεί η ζωή των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Την αντιμετώπιση της υψηλής παραβατικότητας που παρατηρείται ώστε οι δημότες μας να νιώθουν πιο ασφαλείς. Την χρηματοδότηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων και υποδομών ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων των δημοτών κ.ά.»

Loading