Συνελήφθη καταζητούμενος 56χρονος στην Αιγιάλεια για ανθρωποκτονία

Συνελήφθη καταζητούμενος 56χρονος στην Αιγιάλεια για ανθρωποκτονία

Στην κοινότητα Άλσος της Αιγιάλειας, ένας 56χρονος συνελήφθη σήμερα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αυστραλίας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η σύλληψη του άνδρα έγινε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που έφτασαν στη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες ο καταζητούμενος διέμενε στην περιοχή Άλσος χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία.

Μια ειδική ομάδα αστυνομικών συγκροτήθηκε για τον εντοπισμό του, η οποία, μέσω ελέγχων και ερευνών, κατάφερε να εξακριβώσει την ταυτότητά του και να τον εντοπίσει.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, ο 56χρονος εντοπίστηκε να κινείται με αυτοκίνητο, συνοδευόμενος από έναν 86χρονο και μία 47χρονη. Κατά τον έλεγχο, δήλωσε ψευδή στοιχεία και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε μαζί του ταυτότητα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι συνοδοί του. Μετά από έλεγχο μέσω του αυτόματου συστήματος αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, αποκαλύφθηκε ότι ήταν το πρόσωπο που αναζητούσαν διεθνώς.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του 56χρονου, βρέθηκαν τόξο με πέντε βέλη, δύο μαχαίρια, φορητός υπολογιστής, τρεις συσκευές αποθήκευσης και 13 κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ψευδή κατάθεση, και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Πατρών, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την εκτέλεση της Ερυθράς Αγγελίας.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι δύο συνοδοί του, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία.

Loading

Play