Στο Ισραήλ, ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς στο κέντρο της χώρας είχε σοβαρές συνέπειες, με έναν έφεδρο να χάνει τη ζωή του και πέντε άλλους να τραυματίζονται. Ο δράστης, ένας Άραβας Ισραηλινός, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία συνέλαβε και έναν συνεργό του.
Η υπηρεσία Magen David Adom (MDA) ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε περιοχές όπως το Κοχάβ Γιαΐρ, το Τζουρ Γιτζχάκ και το Τζουρ Νατάν, κοντά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ένας άνδρας, ο Χαΐμ Καλομίτι, 55 ετών, μέλος εφεδρικής μονάδας ασφαλείας, είναι το θύμα της επίθεσης.
Ο δράστης, ηλικίας περίπου 20 ετών, εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές ανακάλυψαν ένα όχημα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και συνέλαβαν έναν συνεργό, ο οποίος προσπάθησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του.
Ο αρχηγός της αστυνομίας Ντάνι Λεβί δήλωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές και προερχόταν από την πόλη Ταγίμπ. Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ εξέφρασε την επιθυμία να επιβληθεί η ποινή θανάτου, αν ο δράστης είχε συλληφθεί.
Η κατάσταση αυτή έρχεται σε μια περίοδο έντασης, καθώς η νομοθεσία που αφορά την ποινή του θανάτου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει οδηγήσει σε προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο.
![]()

