Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην Ουκρανία- «H αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες»
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο (Sergii Shutenko), ο οποίος την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου. Ειδικότερα, ο Ουκρανός πρέσβης αναφέρθηκε στη δοκιμασία των Ελλήνων της Μαριούπολης και την επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού Γενικού Προξενείου και ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πλήρη και απερίφραστη στήριξη της Ελλάδας στη δοκιμαζόμενη χώρα του.
Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην Ουκρανία και τον ηρωικό αγώνα της για την ελευθερία της, την ευρωπαϊκή πορεία της και τις δημοκρατικές και οικουμενικές αξίες. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη ρωσική επίθεση και τη βίαιη αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους.
Τέλος, ο πρέσβης της Ουκρανίας ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για τη φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στην Ελλάδα.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρο Βασιλικό, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και ανέφερε στην κ. Σακελλαροπούλου ότι ήδη λαμβάνεται μέριμνα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Δείτε επίσης: Διαμαρτυρία δικαστικών υπαλλήλων στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας
- Νέα δάνεια 330 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ
- Σοκ στη Σούδα: Νέα βίντεο αποκαλύπτουν τις ζημιές από τη σύγκρουση ΕΛΥΡΟΣ και Iosif K.
- Νέα δάνεια 330 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ
- Αθηναϊκός: Νέα ταυτότητα και φιλόδοξο σχέδιο για το μέλλον
- Δυναμική αναγνώριση του ΠΑΟΚ από τον Κόστιουκ: Η νίκη είναι το παν
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
