“Το έσκασε” από το νοσοκομείο μαζί με το νεογέννητο μωρό της

Το έσκασε από… το ασθενοφόρο μία μητέρα ενός νεογέννητου στην Πάτρα

Η γυναίκα που είχε γεννήσει πριν από λίγες μέρες “το έσκασε¨από το ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, γιατί βγήκε θετική στον κορονοϊό και δεν την άφηναν να νοσηλευθεί μαζί με το μωρό της, σε covid κλινική, όπως άλλωστε προβλέπεται από τους κανόνες προστασίας, καθώς η μητέρα θα μπορούσε να κολλήσει και το νεογέννητο.

propoli

Όλα ξεκίνησαν στις 7 Φεβρουαρίου όταν γέννησε σε Ιδιωτική Κλινική με καισαρική. Μία ημέρα μετά τη γέννα, το μοριακό τεστ που της έγινε για να διαπιστωθεί αν έχει κορονοϊό βγήκε θετικό, ενώ του παιδιού είχε βγει αρνητικό.

Από την Κλινική την ενημέρωσαν πως θα έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο Αναφοράς, και όντως μετά από κάποια ώρα έφθασε ασθενοφόρο και την παρέλαβε εγχειρισμένη, μαζί με το μωρό της στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Φθάνοντας εκεί, και πριν καν μπει μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, υπάλληλος που ελέγχει τις «εισαγωγές» την ενημέρωσε πως εκείνη θα νοσηλευόταν αλλά… χωρίς το μωρό.

Τους είπε ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας θάλαμος ώστε να μείνουν εκείνη και το παιδί της, αλλά οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ήταν ανένδοτοι. Στο σημείο προκλήθηκε ένταση και τελικά η μητέρα αποφάσισε να πάρει το παιδί και να φύγει.

«Είναι δυνατόν να φέρονται έτσι σε μία εγχειρισμένη με καισαρική τομή, λεχώνα, και στο δύο ημερών βρέφος; Μα δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη; Δεν θα μπορούσαν να βρουν λύση αν δεν είχαν προβλέψει κάτι τέτοιο; Αναγκάστηκα και πήρα το παιδί μου και βρίσκομαι στο σπίτι μου. Όλες οι γυναίκες που κάνουν καισαρική μένουν στην κλινική για τουλάχιστον 3 ημέρες. Για μένα δεν ενδιαφέρθηκαν» λέει η ίδια.

Δείτε επίσης: Πάτρα: «Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα, ήταν όλα φυσιολογικά» λέει ο γιατρός του Ωνασείου – Πως έφυγε από τη ζωή η 7 μηνών Ίριδα

Loading