Τραγωδία στη Δράμα: «Δεν υπήρξε ενημέρωση ότι επίκεινται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» ανέφερε ο δικηγόρος του Ορειβατικού Συλλόγου

«Η διακοπή ενός αγώνα σε έναν ορεινό όγκο βουνού, δεν είναι όπως η διακοπή αγώνα σε ένα γήπεδο, όπου άμεσα μπαίνουν μέσα στα αποδυτήρια οι παίκτες» ανέφερε ο δικηγόρος

Μετά το συγκλονιστικό δυστύχημα που συνέβη στο όρος Φαλακρό στη Δράμα, ο δικηγόρος του Ορειβατικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Τάσσου φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

propoli

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εκτός από το είχαν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για τη διεξαγωγή του αγώνα, όπου περιλαμβανόταν μέσα και ο έλεγχος για την καταλληλόλητα του χώρου, είχαν ληφθεί και μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Σχετικά με τη διακοπή του αγώνα ανέφερε:

«Δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση προς τη διοργάνωση, ότι επίκεινται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που να δικαιολογούν τη διακοπή ενός αθλητικού γεγονότος. Σε κάθε περίπτωση, όταν εκδηλώθηκε αυτό το ακραίο, βίαιο και απότομο φαινόμενο, η διοργανώτρια αρχή, διέκοψε τον αγώνα.

Όμως πρέπει να αντιληφθείτε ότι η διακοπή ενός αγώνα σε έναν ορεινό όγκο βουνού, δεν είναι όπως η διακοπή αγώνα σε ένα γήπεδο, όπου άμεσα μπαίνουν μέσα στα αποδυτήρια οι παίκτες. Όσοι αθλητές βρίσκονταν σε σημεία ελέγχου, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, όμως όσοι ήταν σε πλαγιά που δεν υπήρχε επικοινωνία, δυστυχώς έμειναν έξω».

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Φαλακρό: Ανατριχιαστική μαρτυρία – «Σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου και τους βλέπω όλους σκόρπιους»

Loading