Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή "Παντέλι" νοτιοανατολικά ν. Λέρου. Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση ιδιώτη για ύπαρξη σορού (α.λ.σ.) στη θάλασσα, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ιδιωτικά σκάφη από θαλάσσης, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. από αέρος, καθώς και από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί σαράντα ένας (41) αλλοδαποί εκ των οποίων τριάντα τρεις (33) μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ν. Λέρου, οκτώ (08) άτομα έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου (02 ενήλικες και 06 ανήλικα παιδιά). Από τους ανωτέρω διασωθέντες, έξι (06) άτομα απεγκλωβίστηκαν από βραχώδες απόκρημνο σημείο στην ανωτέρω περιοχή από ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. και από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσαν πεζοί στο σημείο. Ακόμη, εντοπίστηκε η σορός (01) γυναίκας και ένα (01) ανήλικο παιδί χωρίς τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας, το οποίο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου. (ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI)

Τραγωδία στο Αιγαίο: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας από το σκάφος που βυθίστηκε στη Μύκονο

Στην Αντίπαρο σε βραχώδη περιοχή εντοπίστηκε η σορός γυναίκας, η οποία βρισκόταν στο σκάφος με μετανάστες το οποίο βυθίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα κοντά στη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, η σορός της γυναίκας αναγνωρίστηκε από δύο συνεπιβαίνοντες, οι οποίοι κατόρθωσαν να σωθούν.

propoli

Οι νεκροί μετανάστες από τη βύθιση του σκάφους στη Μύκονο ήταν τρεις ως σήμερα (30.5.2023), αλλά μετά το εντοπισμό της σορούς της γυναίκας στην Αντίπαρο, ανέρχονται συνολικά σε τέσσερις (τρεις γυναίκες και ένας άνδρας).

Στο σκάφος επέβαιναν 17 άτομα

Οι δύο διασωθέντες είχαν αναφέρει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις με πέντε γυναίκες και ένα επτάχρονο κορίτσι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο σημείο του συμβάντος συνεχίζονται από το Λιμενικό Σώμα.

Δείτε επίσης: Έβρος: Πώς δρούσαν οι συνοριοφύλακες που έφερναν μετανάστες -Οι συνομιλίες με τους Τούρκους διακινητές

Loading