Τροχαίο Κόρινθος: «Ούρλιαζε ο 15χρονος όταν έμαθε πως πέθανε η αδερφή του»

Είχαν πάρει κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου – Ο 15χρονος μόλις έμαθε ότι αδερφή του είναι νεκρή ακολούθησαν τραγικές σκηνές

Σε πένθος έχει βυθιστεί η Κόρινθος μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα ένα αγόρι 16 ετών και ένα κορίτσι 18 ετών. Το αυτοκίνητο που το οδηγούσε ο 15χρονος αδερφός της νεκρής κοπέλας, μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών καθώς το ανήλικο αγόρι έκανε όπισθεν στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως στο ύψος του Σπαθοβουνίου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σφοδρή σύγκρουση με διερχόμενο ΙΧ.

propoli

Ο 15χρονος οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί, οι γιατροί των Επειγόντων έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και γι’ αυτόν τον λόγο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με φίλους και συγγενείς του να κάνουν έκκληση για αίμα, προκειμένου να μπει το παιδί στο χειρουργείο.

«Ούρλιαζε ο 15χρονος όταν έμαθε πως πέθανε η αδερφή του»

Η θεία του 15χρονου, αποκάλυψε πως τα παιδιά πήραν κρυφά το δεύτερο κλειδί του αυτοκινήτου της οικογένειας για να πάνε βόλτα, όπου εκεί συνέβη και το μοιραίο συμβάν.

«Είχε κρύψει ο πατέρας του το κλειδί, αλλά βρήκαν τα παιδιά το δεύτερο κλειδί και έφυγαν τα παιδιά 2:30 τη νύχτα. Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς. Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά, οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων η θεία των παιδιών στον Alpha.

«Τα παιδιά δεν είχαν πιει. Ο δρόμος έχει ένα σημείο που την «πατάνε» όλοι, αν δε στρίψεις σωστά μετά φτάνεις Τρίπολη για να γυρίσεις πίσω. Ήταν 4 μέτρα πιο μπροστά από το σημείο και πήγαν να κάνουν όπισθεν για να γυρίσουν πίσω κατευθείαν αλλά έγινε το τροχαίο» ήταν τα λόγια της.

«Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε. Του το είπε η μαμά του. Τι να πρωτοκρατήσει κρυφό. Το άλλο παιδί που πέθανε ήταν γείτονας, φίλος. Η Αναστασία (η αδερφή) έφυγε ακαριαία, τα παιδιά που πέθαναν κάθονται πίσω και πέθαναν αμέσως» κατέληξε.

Aliri

Το μοιραίο λάθος

Ένα μοιραίο λάθος από τον ανήλικο οδηγό στο 95ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου – Τρίπολης –στο ύψος του Σπαθοβουνίου– ήταν η αιτία της νέας τραγωδίας που γράφτηκε με αίμα στους ελληνικούς δρόμους.

Έκανε όπισθεν γιατί έχασε την έξοδο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, korinthostv.gr.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 15χρονος, κινούνταν προς Κόρινθο, όμως έκανε λάθος και προσπέρασε την έξοδο.

Όταν το αντιλήφθηκε αυτό, ο οδηγός αποφάσισε να κάνει όπισθεν -αν και κινούνταν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας- ώστε να μπορέσει να βγει από την έξοδο και να συνεχίσει στον προορισμό του.

Ο 15χρονος δεν είδε ότι ακολουθούσε άλλο όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα τα δύο αυτοκίνητα να συγκρουστούν με σφοδρότητα.

Δείτε επίσης: Κόρινθος: Άμορφη μάζα το όχημα μετά τη σφοδρή σύγκρουση – Οδηγούσε 15χρονος

Loading