Ο γνωστός λοιμωξιολόγος εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά τις παραλλαγές
Ο πόλεμος στην Ουκρανία υπάρχει η περίπτωση να φέρει νέες παραλλαγές του κορονοϊού μετά την Όμικρον και την Όμικρον 2 όπως τόνισαν οι επιστήμονες σε εκδήλωση της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία.
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Παγώνα Λάγιου επισήμανε πως οι νέες παραλλαγές είναι ακόμη πιθανές λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ένας παράγοντας για την εκδήλωση νέων παραλλαγών, ενώ υπάρχουν και περιοχές στον πλανήτη με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε η καθηγήτρια.
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι ο πόλεμος μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα στην πανδημία.
«Η Αφρική ήταν η γενέτειρα νέων στελεχών. Είναι πολύ σημαντική η εμβολιαστική κατάσταση και η διασπορά σε ένα πληθυσμό».
Δείτε επίσης: Αλλαγές στα μέτρα: «Χαιρετάμε» μάσκες – Πού αναμένεται να καταργηθούν;
- Η ΕΚΤ στο επίκεντρο του φθινοπωρινού επιτοκιακού σχεδιασμού
- Ιδιαίτερη ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη με κεντρικούς ομιλητές τους Χένα Βίρκουνεν, Εκατερίνα Ζαχάριεβα και Κρίστιαν Έχλερ
- Απόστολος Τζιτζικώστας: Στήριξη της συμφωνίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό για ίσους όρους ανταγωνισμού
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- SBI Shinsei Bank: Σχεδιάζει επανεισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έως το τέλος του έτους