Την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τα κρούσματα του κορονοϊού σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο LIVE NEWS
O κ. Τζανάκης είπε: «Έχω μάθει και γω ότι αναμένονται 30-40% λιγότερα κρούσματα», υπογραμμίζοντας ότι οι αριθμοί που καταγράφονται αυτές τις ημέρες θα πρέπει να εξεταστούν με προβληματισμό.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Προερχόμαστε από ένα σχεδόν τετραήμερο αργίας και μαζί με το “Διομήδη” που κάνει πολύ κόσμο να μην πάει να εξεταστεί αν έχει συμπτώματα ή έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα και όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχουμε μια μη αντιπροσωπευτική εικόνα των κρουσμάτων.
Να ευχηθούμε να είναι αυτή η πραγματικότητα και να έχουμε μια πρόωρη επιπέδωση της καμπύλης, αν και σε άλλες χώρες έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια πρόσκαιρη μείωση των κρουσμάτων, στη συνέχεια υπήρξε αύξηση».
Δείτε επίσης: Οδηγίες από τους παιδιάτρους για τον εμβολιασμό παιδιών κατά του κορονοϊου – Τι να προσέξετε
- Σεπτεμβριανά 1955: Ο Νίκος Δένδιας μιλά για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης
- Γέννησε η Νάταλι Πόρτμαν: Υποδέχτηκε το τρίτο της παιδί στο Παρίσι
- Λέα Σαλόνγκα στη Λεωφόρο της Δόξας: Το 2.855ο αστέρι και η ιστορική πρωτιά για τις Φιλιππίνες
- Ανεβαίνει ο Ολυμπιακός: 72ος πιο ακριβός σύλλογος στον κόσμο και μοναδικός ελληνικός στο top-100
- Γαστρονομικό αφιέρωμα στη Σίφνο από το Culinary Wonderland
![]()
