Για την μετάλλαξη Όμικρον μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στον ΑΝΤ1
Ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία και τόνισε πως «οι πολίτες με υπευθυνότητα πρέπει να ενστερνιστούν τα νέα μέτρα ώστε αυτά να είναι αποτελεσματικά».
«Έχουμε καιρό μέχρι της κάμψη της πανδημίας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον χρόνο, να κάνουμε το σωστο βήμα το οποίο είναι να εμβολιαστούμε ώστε η επιδημιολογική επιβάρυνση να είναι μικρή. Είναι μια συμμετοχική διαδικασία, όλοι με υπευθυνότητα να μειώσουμε τη μετάδοση καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι πολλοί και είναι ευάλωτοι» είπε ο καθηγητής.
«Η μόνη διέξοδος είναι ο εμβολιασμός. Ο πλήρως εμβολιασμένος ακόμη και να νοσήσει, δε θα έχει βαριά νοσηλεία, θα έχει χαμηλότερο ιικό φορτίο στη μετάδοση σε άλλους και δε θα πιέσει το σύστημα υγείας.
Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να έχει τη μισή νοσηρότητα από τη Δέλτα αλλά τετραπλάσιο αριθμό κρουσμάτων. Δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι έχει ελαφριά νόσηση γιατί αν κολλήσουμε όλοι θα έχουμε και πολλούς νεκρούς» πρόσθεσε κλείνοντας.
Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Γερμανοί: Δεν βλέπουν εξαφάνιση της πανδημίας μέσα στο 2022
- Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ, 38-19 την Μπόρατς και ανοιχτός δρόμος για τον τρίτο γύρο
- Νέο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό με Γιάγκουσιτς, τη Δευτέρα (19/10) οι εξετάσεις
- Νέα βίαια επεισόδια στο Παρίσι με ανάπτυξη της ειδικής αστυνομικής μονάδας CRS 8
- Σοκ στο Μιλάνο: λεηλατήθηκαν σουπερμάρκετ και καταστήματα με είδη ρουχισμού
- Πεντάρα-απάντηση του Άγιαξ στη Γκρόνινγκεν και άνοδος στη βαθμολογία
![]()

