Βιασμός 24χρονης: «Προσεγγίζονται νεαρά κορίτσια που τα ψαρεύουν από μπαρ» τόνισε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου (vid)

«Υπάρχουν άτομα που προσεγγίζουν κορίτσια χωρίς να δηλώσουν στην αρχή τις διαθέσεις τους»

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά την καταγγελία της 24χρονης κοπέλας ότι υπέστη βιασμό στη Θεσσαλονίκη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού αρκετές κοπέλες δείχνουν να έχουν πάρει την απόφαση να μιλήσουν για όσα ξέρουν, και να καταγγείλουν και αυτές με τη σειρά τους οργανωμένα κυκλώματα τα οποία λειτουργούν έχοντας ως στόχο να βρουν διάφορες κοπέλες γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

propoli

Οι δικηγόροι Ανθούλα Ανάσογλου και Αντώνης Κουδρόγλου μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναφέρθηκαν σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Κυκλώματα «ψαρεύουν» κοπέλες από μπαρ

«Δε θα δώσω όλες τις λεπτομέρειες γιατί θέλω να ερευνηθούν όλα. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν νεαρά κορίτσια που προσεγγίζονται, και όχι κορίτσια που έχουν επιλέξει ένα τέτοιο επάγγελμα. Είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας που τα “ψαρεύουν” από μπαρ και τους δίνεται πρόσκληση και στην πορεία ανακαλύπτουν τι σημαίνει αυτή η πρόσκληση. Οι κοπέλες πηγαίνουν έξω, ξεκινάει με ένα κέρασμα, μετά έρχεται πρόσκληση σε πάρτι και μετά τους λένε ότι αν θέλεις να συνεχίσεις μπορείς να πάρεις αυτή την αμοιβή. Φαντάζομαι ότι τον πρώτο καιρό είναι μεγάλη αυτή η αμοιβή, ακριβώς επειδή πρόκειται για “ψάρεμα”», δήλωσε αρχικά η κ. Ανάσογλου και συνέχισε λέγοντας: «Ακόμα διερευνώ την αξιοπιστία των καταθέσεων. Αφού μαζέψω τα στοιχεία θα πάω στις αρχές».

«Η 24χρονη δεν ήξερε τίποτα»

«Η περίπτωση της 24χρονης είναι άλλη. Η κοπέλα αυτή δεν ήξερε τίποτα. Πήγε όπως πάει ένα κορίτσι σε ένα πάρτι. Αυτό που λέω εγώ είναι μια άλλη περίπτωση, είναι η προέκταση του θέματος. Υπάρχουν άτομα που προσεγγίζουν κορίτσια χωρίς να δηλώσουν στην αρχή τις διαθέσεις τους και στην πορεία προσπαθούν να τις βάλουν σε ορισμένα παράνομα κυκλώματα», συμπλήρωσε.

«Η δικαιοσύνη ερευνά κάτι περισσότερο από μια περίπτωση ενός μεμονωμένου βιασμού»

Ο κ. Αντώνης Κουδρόγλου πήρε τον λόγο και είπε πως αυτό που παίζει καταλυτικό ρόλο στην όλη υπόθεση είναι η παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα να επιμεληθεί της ανάκρισης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης.

«Το σημαντικότερο στοιχείο στην υπόθεση της 24χρονης είναι η παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα να επιμεληθεί της ανάκρισης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης. Είναι κάτι που δεν το ακούμε συχνά, και αυτό δείχνει κάτι. Ότι η δικαιοσύνη διερευνά κάτι περισσότερο από μία περίπτωση ενός μεμονωμένου βιασμού. Το ότι δεν υπάρχουν προσαγωγές κατηγορούμενοι κλπ., εγώ άκουσα από τα ΜΜΕ ότι κλήθηκαν να καταθέσουν 4 άτομα ως ύποπτοι για την υπόθεση αυτή. Και αν ερευνήθηκαν σπίτια συγκεκριμένων ατόμων, είναι επίσης σημαντικό».

«Είναι σαφές και από τις καταθέσεις της 24χρονης, ότι δεν εμπλεκόταν μόνο ένα άτομο, αλλά περισσότερα. Τα περισσότερα άτομα, έχει άλλη βαρύτητα η πράξη του βιασμού. Πάμε σε ομαδικό βιασμό. Η ανάμειξη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι πολύ σοβαρή και δείχνει τη βαρύτητα της υπόθεσης. Οι ποινές είναι βαρύτατες σε αυτά τα αδικήματα. Είναι ποινή κάθειρξης, δηλαδή φυλάκιση, και αν αποδειχθούν και επιβαρυντικές περιστάσεις εκτοξεύονται», εξήγησε ο ίδιος.

«Τα ισόβια είναι μια ποινή που ακόμα και στην ανθρωποκτονία είναι η ανώτερη ποινή και γνωρίζετε ότι στην πράξη τα ισόβια δεν είναι ισόβια. Οι περιστάσεις θα δείξουν αν επιβληθούν ισόβια».

«Έχω καταγγελία ότι έδωσαν χάπι βιασμού σε κοπέλα»

Η Ανθούλα Ανάσογλου είπε επίσης πως έχει δεχτεί καταγγελία για χρήση χαπιού βιασμού σε κοπέλα.

«Το χάπι του βιασμού δίνεται όταν υπάρχει ομαδικός βιασμός, γιατί το θύμα δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Έχω μία σχετική καταγγελία από εχτές το βράδυ».

«Ο οργανισμός δεν αντιδρά με το χάπι του βιασμού»

Η Ματίνα Παγώνη σχολίασε την όλη υπόθεση στον τομέα που της αναλογεί, λέγοντας πως όταν ο οργανισμός λάβει το συγκεκριμένο χάπι, μπορεί ένας άνθρωπος να καταλαβαίνει τι γίνεται αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει.

«Ο οργανισμός δεν αντιδρά. Είσαι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Μπορεί να καταλαβαίνεις αλλά δεν μπορείς να αντιδράσεις. Έχεις κενά μνήμης, δε θυμάσαι όλο το παζλ. Αν συνδυαστεί με αλκοόλ, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Είναι ο χειρότερος συνδυασμός. Όταν φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις νομίζω ότι οι δικαστικές αρχές πρέπει να προχωρούν γρήγορα στη διερεύνηση της ιστορίας. Είναι σημαντικό να βγουν οι τοξικολογικές. Και μάλλον υπήρχε συνεργασία, δεν μπορεί ένας να τα έκανε όλα αυτά».

Δείτε επίσης: Βιασμός 24χρονης: «Προσπαθώ να αποδείξω την αλήθεια» (vid)

Loading