Εγκληματική οργάνωση στη δράση: Νέα βίντεο ντοκουμέντα αποκαλύπτουν κλοπές σε σπίτια και οχήματα. Βίντεο ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τη δράση της εγκληματικής σπείρας που εισέβαλε σε σπίτια και οχήματα και προέβη σε κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης, δημοσιοποιούνται πλέον. Παράλληλα, οι κατηγορίες περιλαμβάνουν την αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 12 άτομα, ηλικίας από 21 έως 65 ετών.
Στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών σε κοινωνικά δίκτυα, εντοπίστηκε βίντεο όπου ένας από τους συλληφθέντες κρατάει πιστόλι και πυροβολεί. Η εγκληματική οργάνωση είχε τουλάχιστον τρεις ομάδες με διακριτούς ρόλους, οι οποίες δρούσαν συντονισμένα ανάλογα με τις ικανότητες και τις συγγενικές σχέσεις των μελών.
Η πρώτη ομάδα αναλάμβανε τις διαρρήξεις σπιτιών, τις κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας, επιλέγοντας στόχους και διαρρηγνύοντας παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα. Παράλληλα, εντόπιζαν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις σε τράπεζες και προξένησαν φθορές στα οχήματά τους για να κλέψουν τα χρήματα.
Η δεύτερη ομάδα ήταν υπεύθυνη για τη μίσθωση και την παράδοση αυτοκινήτων στα μέλη της πρώτης, ενώ ασχολούνταν και με κλοπές που γίνονταν με τη μέθοδο της απασχόλησης, κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα. Η τρίτη ομάδα ανέλαβε την επικοινωνία με τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων για τις απαραίτητες μισθώσεις.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι τα μέλη της σπείρας έχουν διαπράξει συνολικά 63 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε περιοχές όπως η Θέρμη, το Πανόραμα, ο Πειραιάς, η Σαρωνίδα και πολλές άλλες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

