Βόλος: Φυλάκιση 5 ετών σε 21χρονο που βίασε νεαρή

Φυλάκιση 5 ετών σε 21χρονο που βίασε νεαρή στον Βόλο – Το περιστατικό σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε έναν 21χρονο για βιασμό, που έγινε σε πάρτι ενηλικίωσης στον Βόλο τον Δεκέμβριο του 2021.

propoli

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του 21χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί όταν ήταν 18 ετών έπειτα από καταγγελία συνομήλικής του ότι στο συγκεκριμένο πάρτι τη βίασε.

Όπως κατέθεσε κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία η νεαρή κοπέλα, εκείνο το βράδυ είχε ζητήσει να αλλάξει ρούχα και κατέβηκε σε ένα δωμάτιο στο υπόγειο έπειτα από υπόδειξη του οικοδεσπότη. Μαζί της ήταν και ο κατηγορούμενος, ο οποίος προχώρησε στην πράξη του βιασμού και ενώ η κοπέλα του είχε τονίσει επανειλημμένως ότι ήθελε να σταματήσει.

Σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Περιέγραψε μια φυσιολογική ερωτική πράξη, στην οποία η κοπέλα δεν εξέφρασε κάποια δυσφορία ή κάτι που να έδειχνε πως δεν έδωσε τη συναίνεσή της για την πράξη. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως στο πάρτι ήθελε να συνευρεθεί ερωτικά με την κοπέλα και όταν η τελευταία του είπε πως μπορεί να κατεβεί στο δωμάτιο μαζί της, ο ίδιος κατάλαβε πως και η κοπέλα ήθελε να συνευρεθούν.

«Σε κανέναν άνθρωπο δεν θα έκανα κάτι τέτοιο», είπε για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη ο κατηγορούμενος, ενώ σε ερώτηση της έδρας, για τον λόγο που η κοπέλα προέβη στην καταγγελία, απάντησε πως ίσως να μην της άρεσε που το έμαθε ο περίγυρός της.

Όταν ο εισαγγελέας της έδρας τον ρώτησε αν θέλει να πει κάτι στην κοπέλα ή στην οικογένεια της που βρίσκονταν σήμερα στο ακροατήριο ο κατηγορούμενος απάντησε «ένα μεγάλο γιατί;». Τον λόγο δηλαδή που η κοπέλα προχώρησε στην καταγγελία, τονίζοντας πως όσα ανέφερε ήταν ψέματα.

Loading