Ρεκόρ θεάσεων σημείωσε το 2021 η ελληνική έκδοση της Wikipedia. Τα λήμματα που κυριάρχησαν κινούνται γύρω από τις θεματικές ενότητες του ελληνικού #metoo, των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά και στις απώλειες προσωπικοτήτων.
Στην κορυφή βρέθηκε ξανά το λήμμα για την Ελλάδα, το οποίο διαχρονικά είναι το δημοφιλέστερο λήμμα στη Βικιπαίδεια στα ελληνικά, ενώ ακολούθησε στη δεύτερη θέση το λήμμα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Μάλιστα η 25 Μαρτίου 2021 ήταν η πρώτη μέρα στην ιστορία της ελληνικής Wikipedia που υπερέβη τα τρία εκατομμύρια θεάσεις σε μία ημέρα. Τα λήμματα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (9ο) και Ιωάννης Καποδίστριας (16ο) εντάσσονται στην ίδια θεματική ενότητα.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε το λήμμα Μίκης Θεοδωράκης, καθώς ο σπουδαίος συνθέτης απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. Την ίδια ημέρα σκοτώθηκε και ο δημοφιλής ράπερ MadClip σε τροχαίο, με το λήμμα του (8ο) να είναι αυτό με τις περισσότερες επεξεργασίες το 2021.
Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν τα λήμματα για τη Φώφη Γεννηματά (7ο), η οποία απεβίωσε στις 25 Οκτωβρίου, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου (10ο), ο οποίος πέθανε στις 9 Απριλίου, λίγες ήμερες πριν τα 100ά γενέθλιά του, τη σύζυγό του βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου (της οποίας οι θεάσεις ήταν αυξημένες τόσο εξαιτίας του θανάτου του Φιλίππου, όσο και λόγω της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς The Crown), τον ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη (4ο) λόγω του γνωστού σκανδάλου και τον φυλακισμένο Δημήτρη Κουφοντίνα της 17 Νοέμβρη λόγω της απεργίας πείνας του.
Αναλυτικότερα η κατάταξη των 10 λημμάτων:
1 Ελλάδα
2 Ελληνική Επανάσταση
3 Μίκης Θεοδωράκης
4 Δημήτρης Λιγνάδης
5 Ελισάβετ Β΄
6 Δημήτρης Κουφοντίνας
7 Φώφη Γεννηματά
8 MadClip
9 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
10 Πρίγκιπας Φίλιππος
- Η Γαλλία εκφράζει αλληλεγγύη στο Ισραήλ και προσφέρει βοήθεια για τις καταστροφικές πυρκαγιές
- Η αναζήτηση των ΗΠΑ για χώρες αποδοχής μεταναστών χωρίς διάθεση συγγνώμης
- Ουκρανία: Ιστορική συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία ταμείου επενδύσεων
- Αϊτή: Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρώτο τρίμηνο του 2025
- Αμυντική πολιτική: Γραπτό αίτημα για ενεργοποίηση της εθνικής ρήτρας διαφυγής από 16 κράτη μέλη της ΕΕ