ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI

Ξάνθη: Μερική άρση της καραντίνας στον Εχίνο

Μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον λοιμωξιολόγο – συνεργάτη του Υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. 

Πιο συγκεκριμένα, τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για τις επόμενες 7 ημέρες στην περιοχή είναι τα εξής:

propoli

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
2. Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
3. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.
4. Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, με αφορμή τα έντονα επιδημιολογικά φορτία των τελευταίων ημερών, εντάσσεται και η Κοινότητα Μύκης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Ξάνθη είναι η πιο “ενεργή” επιδημιολογικά περιοχή της Ελλάδας

Στην περιοχή της Ξάνθης παραμένει εστιασμένο το ενδιαφέρον των αρχών, καθώς σε αυτήν την χρονική στιγμή η περιοχή είναι η πιο «ενεργή» επιδημική εστία κορωνοϊού της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 12 από τα συνολικά 15 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας επιβεβαιώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ωστόσο, καμπανάκι κινδύνου έκρουσε χθες καθώς από αυτά τα 12 περιστατικά τα περισσότερα δεν ήταν στον Εχίνο, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να δίνεται εικόνα διασποράς του ιού πέρα από τα ορεινά Πομακοχώρια του Δήμου Μύκης που ήταν αρχικά στο επίκεντρο της επιδημίας.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή μετρά πάνω από 150 κρούσματα από τις αρχές Ιουνίου για αυτό και αποφασίστηκε η επιβολή τοπικού lockdown. Για αυτόν τον λόγο, οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εφαρμογής περιοριστικών μέτρων και σε άλλα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, εάν συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η καταγραφή μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα η τελική λίστα για τις χώρες που υποδεχόμαστε