Αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτουν παραπλανητικές ενέργειες υπαλλήλου του οργανισμού. Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως σχετικά με το σκάνδαλο εκατομμυρίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, υπάλληλος του οργανισμού έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διοίκηση, στο οποίο φαίνεται να επιχειρεί να παραπλανήσει τις αρχές για οικονομικές ατασθαλίες.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε το 2021, μετά από παραγγελία της εισαγγελίας Ηρακλείου, ερευνώντας περίπου 2.000 παράνομες επιδοτήσεις που σχετίζονται με κτηνοτρόφους στην Κρήτη. Η οικονομική Αστυνομία απέστειλε έγγραφο στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία, απαντώντας, πρότεινε να χρησιμοποιηθούν σάλτσες για τη δημιουργία θολής εικόνας.
Στο έγγραφο που παρουσίασε το MEGA, ο υπάλληλος αναφέρει: «Ετοίμασα σχέδιο με όλες τις απαραίτητες σάλτσες… έγραψα και κάτι σάλτσες για τους ελέγχους που μου φάνηκαν πετυχημένες». Αυτό υποδηλώνει μια σαφή προσπάθεια να παραπλανηθούν οι αρμόδιες αρχές.
Επιπλέον, στην επικοινωνία της οικονομικής Αστυνομίας επισημαίνεται ότι ζητείται πληροφορίες σχετικά με τυχόν επιδοτήσεις για βοσκοτόπια στη Φλώρινα από κρητικούς κτηνοτρόφους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr