Ζαραλίκος στο politic.gr: «Εγώ κινδυνεύω και έχουν φροντίσει και επίσημα και ανεπίσημα να με ενημερώσουν»

Στην Θεσσαλονίκη έρχεται για ακόμη μια απολαυστική παράσταση ο γνωστός stand up comedian, Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Παναγιωτίδη

propoli

Ο απολαυστικός και άκρως καυστικός Ζαραλίκος δεν θα μπορούσε να την… γλιτώσει από το politic.gr το οποίο μίλησε μαζί του με τις απαντήσεις του να είναι… αφοπλιστικές.

Δείτε όσα είπε για την Σάσα Σταμάτη, για την κ. Μενδώνη που τσιμέντωσε μέχρι και την Ακρόπολη, και την Ελλάδα που δεν έχει λόγο να φοβάται για την ελευθερία του λόγου.

Αναλυτικά η κουβέντα μας με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο:

Καλησπέρα κ. Ζαραλίκο το τελευταίο διάστημα απασχολήσατε την επικαιρότητα μετά την επίθεση που σας πραγματοποίησε η γνωστή δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη.

Δεν θέλουμε να σταθούμε πολύ στο συμβάν, θέλουμε όμως να μας πείτε από την δική σας οπτική πλευρά, τι έγινε εκείνη την ημέρα και τι αποτύπωμα άφησε σε εσάς και στον κόσμο.

«Εκείνη την ημέρα ένας ολιγάρχης αποφάσισε πως αφού του ανήκει σχεδόν όλη η χώρα του ανήκει και η σκηνή που εκφράζεται ελεύθερα η σάτιρα. Το κοινό έδειξε στους υπαλλήλους του και τον ίδιο πως αυτό δεν ισχύει»

Βέβαια είχατε ακόμα ένα περιστατικό «περίεργο» αυτήν την φορά στη Θεσσαλονίκη, καθώς αστυνομικοί εισέβαλλαν στην παράσταση σας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους όπως ανέφεραν.

Θεωρείτε ότι είναι μια συστηματική επίθεση στην πολιτική σάτιρα που πραγματοποιείτε;

«Δεν έχει ευθύνη η αστυνομία για αυτό που έγινε ούτε εισέβαλαν στην παράσταση. Έγινε καταγγελία και ήταν υποχρεωμένοι να έρθουν να ελέγξουν. Το έκαναν διακριτικά και ο κόσμος δεν ενοχλήθηκε. Πιστεύω αυτός ή αυτή που έκανε την καταγγελία ήταν κατευθυνόμενος γιατί η καταγγελία έγινε για την παράσταση του Ζαραλίκου ούτε καν για τον χώρο. »

Έχετε και ένα επιτυχημένο κανάλι στο YouTube όπου και εκεί σιγά σιγά αρχίζει να υπάρχει λογοκρισία. Υπάρχει κίνδυνος για την τέχνη όταν ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να εκφραστεί;

«Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν ή φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα υπάρχει κίνδυνος για την δημοκρατία. Στην χώρα μας δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος γιατί δεν υπάρχει δημοκρατία , οπότε κινδυνεύει μόνο αυτός που εκφράζεται ελεύθερα. Εγώ κινδυνεύω και έχουν φροντίσει κι επίσημα και ανεπίσημα να με ενημερώσουν.»

Έχετε παράπονο από την κ. Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού που δεν πήραν θέση για τα περιστατικά στις παραστάσεις σας; Και αν ναι αν την είχατε μπροστά σας τι θα την λέγατε για την στάση της;

«Η Μενδώνη έριξε τσιμέντο στον βράχο της Ακρόπολης και θα έχω εγώ παράπονο που δεν έβγαλε μια ανακοίνωση ; Κανένα παράπονο ίσα ίσα που την ευχαριστώ που δεν έριξε και σε μένα τσιμέντο. »

Θεού θέλοντος και συνθηκών επιτρέποντος 11 Φεβρουαρίου ανεβαίνετε στην Θεσσαλονίκη για ακόμη μια παράσταση. Τι να περιμένει ο κόσμος από τον Χριστόφορο Ζαραλίκο στην παράσταση του;

«Αυτό που έχει δει στις προηγούμενες παραστάσεις φέτος στην Θεσσαλονίκη και τις έκανε όλες sold out. »

Όσα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, έχουν επηρεάσει το περιεχόμενο της παράστασης σας ή θα είναι γεμάτη καυστικότητα και πολιτική σάτιρα;

«Η παράσταση είναι ίδια οπως την γράψαμε με τον Πιτσιρίκο.»

Μετά το τέλος των παραστάσεων, θα εντάξετε σε παράσταση σας όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε εσάς προσωπικά και στην κοινωνία ευρύτερα;

«Όχι με αυτά ασχολούμαι κάθε Τρίτη στο Zaraleakstv , οι παραστάσεις που θα κάνω τα επόμενα χρόνια θα είναι θεματικές , όπως τα 200 χρόνια δανεικά. Ίσως  να κάνω παράσταση με επικαιρότητα οταν προκηρυχθούν εκλογές»

Τι άλλα σχέδια έχει ο ασταμάτητος Χριστόφορος Ζαραλίκος;

«Να παραμείνει ζωντανός με έμπνευση»

Κύριε Ζαραλίκο σας ευχαριστώ πάρα πολύ και μην νομίζετε ότι ξεμπερδέψατε από εμένα, δίνουμε ραντεβού στις 11 Φλεβάρη προκειμένου να σας συναντήσουμε και από κοντά.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

Δείτε επίσης: Ο Βασίλης Μπισμπίκης μιλά για τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή: «Η Δέσποινα προέρχεται από έναν άλλο κόσμο»

Loading