Ζευγάρι αποσπούσε χρήματα δήθεν για το άρρωστο παιδί τους

Το ποσό που πήραν εκτιμάται ότι ξεπέρασε τις 6.000 ευρώ

Μια πολύ μεγάλη απάτη έκαναν οι γονείς ενός παιδιού, αφού «χρησιμοποιούσαν» το παιδί τους έτσι ώστε να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες. Πρόκειται για μια 44χρονη και έναν 43χρονο οι οποίοι πήγαιναν σε εκκλησίες και ζητούσαν οικονομική ενίσχυση.

propoli

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Χανίων μάλιστα, πολλές φορές η γυναίκα έλεγε ότι το παιδί έφυγε από τη ζωή, και ζητούσε από τους πολίτες να τους δώσουν χρήματα έτσι ώστε να μπορέσουν να φέρουν τη σορό του στην Ελλάδα. Το ζευγάρι εκτός από τα Χανιά, είχε πάει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κέρκυρα, Ελευσίνα και Ηράκλειο. Στον Κίσσαμο όμως, έγιναν αντιληπτοί με αποτέλεσμα να καταλήξουν στα χέρια της Αστυνομίας.

Η 44χρονη παρίστανε την κοινωνική λειτουργό του Δήμου και γι αυτόν τον λόγο τηλεφώνησε σε μια ιερά Μονή για να ζητήσει 500 ευρώ, αφού όπως υποστήριζε συγκέντρωναν χρήματα για ένα παιδάκι το οποίο έπρεπε να ταξιδέψει στην Αγγλία.

Εκτός απ’ αυτό όμως, τηλεφώνησε και σε μια άλλη γυναίκα η οποία πήγαινε συχνά στο Μοναστήρι και της ζήτησε 300 ευρώ. Η γυναίκα όμως δεν πείστηκε και γι αυτόν τον λόγο ενημέρωσε την Αστυνομία.

Έτσι έστησαν την απάτη

Μετά την καταγγελία της γυναίκας, οι Αρχές άρχισαν σιγά-σιγά να ερευνούν την υπόθεση. Από τα στοιχεία, προέκυψε ότι σε άλλους μιλούσε ως ειρηνοδίκης, και σε άλλους ως υπάλληλος περιφέρειας ή Δήμου. Μάλιστα, ζητούσε στην αρχή χρήματα για να μεταφερθεί η σορός, και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο καιρό μετά ήθελε να πάρει εκ νέου λεφτά, προσποιούμενη ότι η οικογένεια θα φύγει από το σπίτι λόγω του ότι δεν πληρώνει το ενοίκιο.

Το ζευγάρι δεν διατηρούσε για πολύ καιρό τους ίδιους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά ούτε και τα κινητά τηλέφωνα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που δήλωναν διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας.

Το συνολικό ποσό το οποίο έχουν αποσπάσει εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ, καθώς η έρευνα του ΑΤ Κισσάμου αφορά μόνο στους τρεις τελευταίους μήνες.

Δείτε επίσης: Από την Παρασκευή ξεκινά η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα -Ποιοι θα λαμβάνουν το φάρμακο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading