Περισσότερες από 100 προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης έχουν εκδοθεί καθώς τα νερά των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει πολλές πόλεις.
Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους – ένας άνδρας 63 ετών και ακόμη ένας περίπου 30 χρονών – ενώ δύο άτομα αγνοούνται, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των φονικών πλημμυρών που έχουν σαρώσει τη Νέα Νότια Ουαλία από τις αρχές της εβδομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός της Πολιτείας, Κρις Μινς, προειδοποίησε πως «οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις».
Οι επιχειρήσεις αναζήτησης συνεχίζονται για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων. Ανάμεσά τους και μία γυναίκα περίπου 60 ετών, η οποία ταξίδευε το βράδυ της Τρίτης με προορισμό από το Άρμιντεϊλ προς το Κοφς Χάρμπορ, όταν – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – το όχημά της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.
Unbelievable footage from the Westpac Life Saver Rescue Helicopter shows the rescue of an elderly woman from her home as a flood crisis grips the Mid-North Coast.
— The Daily Telegraph (@dailytelegraph) May 22, 2025
LIVE and FREE updates ➡️ https://t.co/ECO1NKuOPG
📱Get the biggest stories first with The Daily Telegraph app:… pic.twitter.com/myyJpyObnJ
Οι αστυνομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν την ευρύτερη περιοχή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ούτε τη γυναίκα ούτε το αυτοκίνητό της.
Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας άνδρας περίπου 40 ετών επίσης αγνοείται.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης πολλών κατοίκων της ευρύτερης πληγείσας περιοχής καθώς εκατοντάδες έχουν εγκλωβιστεί στα νερά των πλημμυρών και στις στέγες των κατοικιών για να γλυτώσουν από τα ορμητικά νερά.
Περισσότερες από 100 προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης έχουν εκδοθεί καθώς τα νερά των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει πολλές πόλεις, αφήνοντας χιλιάδες κατοίκους απομονωμένους λόγω διακοπών ρεύματος και κλεισίματος δρόμων με ακόμη 50.000 κατοίκους να λαμβάνουν εντολή εκκένωσης.
Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων (SES) έχει ανταποκριθεί σε 1.023 περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων 339 διασώσεων από πλημμύρες τις τελευταίες 24 ώρες, και η Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΒΟΜ) προειδοποιεί για περισσότερες έντονες βροχοπτώσεις που έρχονται.
Ο διευθυντής διαχείρισης κινδύνων της BOM, Στήβεν Μπερνασκόνι στην τελευταία ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέφερε πως αναμένεται έντονη βροχόπτωση απόψε στις περιοχές γύρω από το νότιο Hunter, τα Blue Mountains και τα Southern Highlands.
Οι τελευταίες βροχοπτώσεις ξεπερνούν τα επίπεδα των πλημμυρικών βροχοπτώσεων του Μαρτίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της BOM καθώς αντιστοιχούν σε μισό μέτρο βροχής σε τρεις ημέρες.
Πηγή: ertnews.gr