Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εκτόξευσε 598 drones και 31 πυραύλους κατά τη διάρκεια της νυκτερινής της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατάφεραν να καταρρίψουν 563 drones και 26 πυραύλους, όπως πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ρωσική μαζική επίθεση προκάλεσε πλήγματα σε 13 περιοχές, ενώ συντρίμμια έπεσαν σε άλλες 26.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, και 38 τραυματίστηκαν στο Κίεβο από τη ρωσική επίθεση, ενώ πολυκατοικίες και άλλα κτίρια υπέστησαν ζημιές σε επτά συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Όπως εξήγησαν οι αρχές του Κιέβου, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, με τις ομάδες της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων να σβήνουν φωτιές και να αναζητούν επιζώντες και θύματα στα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων.
Πηγή: ertnews.gr