Ανακαλύψτε τη μαγεία του χορού στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 26 Ιουλίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τζένης Αργυρίου. Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στη δύναμη του χορού να ανοίγει νέους δρόμους σε καιρούς αβεβαιότητας.
Η Τζένη Αργυρίου δήλωσε ότι το φετινό πρόγραμμα αναδεικνύει ένα πολυφωνικό τοπίο δημιουργίας, που συνδυάζει διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών και ποικίλες χορογραφικές προσεγγίσεις. Από τους 24 καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, οι 12 προέρχονται από την Ελλάδα και οι άλλοι 12 από χώρες όπως η Φινλανδία, η Γαλλία και η Ισπανία.
Το Φεστιβάλ θα ανοίξει με τον Γάλλο χορογράφο Yoann Bourgeois και το έργο του He Who Falls. Σημαντικοί καλλιτέχνες όπως η Marlene Monteiro Freitas και η ανερχόμενη Leïla Ka θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους, ενώ το Φεστιβάλ θα κλείσει με το νέο έργο του Γιώργου Κουμεντάκη από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Στον πυρήνα της διοργάνωσης βρίσκεται ο χορός ως μια έκφραση της ανθρώπινης αστάθειας και δημιουργικότητας. Η Τζένη Αργυρίου τόνισε ότι η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος μετασχηματισμού και αναγέννησης, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Η φετινή διοργάνωση προγραμματίζει επίσης νέες συνεργασίες και δράσεις, όπως η σύμπραξη με το Φεστιβάλ Αθηνών και η ενεργοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει και να χορέψει.
![]()

