Την ερχόμενη Κυριακή 24 Αυγούστου ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα» στην πανέμορφη Κεφαλονιά. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου 2025 με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως η Ιρέν Ζακόμπ, η μούσα του σπουδαίου Πολωνού δημιουργού Κριστόφ Κισλόφσκι. Εκείνη θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά όλες τις ημέρες της διοργάνωσης και στις 27 Αυγούστου θα είναι παρούσα στην προβολή της ταινίας Η διπλή ζωή της Βερόνικα για να συνομιλήσει με το κοινό.
Ο δημοφιλής ράπερ Λεξ θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής που θα απονείμει τα βραβεία της 4ης διοργάνωσης στην καλύτερη μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Στις 30 Αυγούστου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το making of της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη Σπασμένη φλέβα, παρουσία του Λεξ, της Μαρίας Κεχαγιόγλου και του Γιάννη Αναστασάκη. Τα μέλη της επιτροπής θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των θεατών, ενώ την ίδια μέρα ο Λεξ θα παρουσιάσει το ομώνυμο τραγούδι που έγραψε για την ταινία με τους Kepler is free. Στις 27 Αυγούστου οι ηθοποιοί Γιάννης Αναστασάκης και Μαρία Κεχαγιόγλου θα δώσουν masterclass με θέμα Δουλεύοντας ως ηθοποιός στις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον πολιτιστικό χώρο του Θαλασσόμυλου στο Αργοστόλι, δίπλα στη θάλασσα. Θα κλείσει στις 31 Αυγούστου με μία συναυλία του Αργύρη Μπακιρτζή και των Χειμερινών Κολυμβητών, ενώ μία μέρα νωρίτερα, αναμένεται η προβολή της ταινίας του Σταύρου Τσιώλη Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκθέσεις, όπως εκείνη με σχέδια και κοστούμια του Γιώργου Πάτσα.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.
Το φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους περιλαμβάνει δύο κατηγορίες: ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, διάρκειας έως 30 λεπτά.
Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν οι Χρήστος Δήμας, Ρόμπυ Εκσιέλ, Μαρία Κεχαγιόγλου και Μαρίνος Σκλαβουνάκης. Ακολουθούν οι ταινίες που προκρίθηκαν και θα διεκδικήσουν τα τρία βραβεία της διοργάνωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ